שוקולד מריר
שוקולד מריר הוא שמו הנפוץ של סוג שוקולד, הנמכר ללא תוספת חלב או עם כמות מועטה של חלב. לרוב יכיל השוקולד המריר אחוז גבוה יחסית של מוצקי קקאו לעומת שוקולד חלב או שוקולדים אחרים. בדרך כלל, אחוז מוצקי הקקאו יהיה למעלה מ-35%, אם כי ניתן למצוא חפיסות שוקולד המכילות 70 אחוזי מוצקי קקאו ואף יותר.
הכינוי "מריר" הוא על שם המרירות המסוימת שניתנת לו על ידי האלקלואידים הרבים הנמצאים בקקאו.
שוקולד מריר ניתך בטמפרטורת הגוף - 37 מעלות צלזיוס, ולפיכך מומלץ לשומרו במקום קריר.
מחקרים שונים מעלים כי היות שבשוקולד המריר יש כמות גבוהה של פלבנואידים שונים, אכילת שוקולד מריר בכמות קטנה בכל יום עוזרת לשמירה על לחץ דם בריא.[1]
מחקרים
מחקר בין השנים 1996 - 2000 בקרב 2291 נשים בהריון, הראה כי אכילת שוקולד מריר הורידה בהיקף נרחב את היקף מקרי רעלת היריון בקרב הנשים.[2] הסיבה לכך, נטען, היא כמות התאוברומין בשוקולד.
מחקרים מאוחרים יותר הראו שאין תועלת בריאותית משמעותית מאכילת שוקולד מריר, ומנגד יש בו כמות גדולה של סוכר, שאינו טוב לבריאות.[3]
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: שוקולד מריר |
- בת חן וולף, השקר המתוק של השוקולד המריר, במדור "יש מקום לספק" באתר של מכון דוידסון לחינוך מדעי, 10 בינואר 2018
- איילת וינשטיין, שוקולד מריר- התחליף המתוק לתפריט שלכם, במדור "תזונה וספורט" באתר של EatWell הפורטל לתזונה בריאה
הערות שוליים
- ^ המחקר הרפואי בביטאון האמריקאי לתזונה רפואית.
- ^ תקציר המאמר
- ^ ד"ר בת חן וולף, מכון דווידסון, למה שוקולד מריר הוא לא בריא כמו שחשבתם?, באתר וואלה!, 14 בינואר 2018
37043576שוקולד מריר