ורד הגליל (מפעל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ורד הגליל
VeredHaGalilModern.svg
נתונים כלליים
סוג חברה פרטית
מייסדים חברת "כור מזון", הנס אימהוף, ג'ורג' פקטור, ד"ר עמיאור (עמי) דולב
תקופת הפעילות 1984–הווה (כ־40 שנה)
חברת אם יוניליוור
משרד ראשי גלבוע 4, קריית שדה התעופה, ישראל (משרדי יוניליוור)
שליטה בחברה יוניליוור ישראל
בעלות יוניליוור ישראל (100%)
ענפי תעשייה מזון
מוצרים עיקריים שוקולד, סוכריות, מעדנים, ממתקים

ורד הגליל הוא מפעל ומותג מזון בבעלות יוניליוור ישראל המתמחה בייצור שוקולד ודברי מתיקה (סוכריות, מעדנים, ממתקים).

היסטוריה

המפעל הוקם ב-1984 באזור תעשייה בצפת, וייצור שוקולד בו התחיל באוקטובר 1986. המפעל הוקם בידי חברת "כור מזון", שהחזיקה ב-25% מהבעלות. 50% הוחזקו בידי משקיע גרמני בשם הנס אימהוף, ו-25% נוספים בידי ג'ורג' פקטור מגרמניה.[1] המפעל ניסה להתחרות במפעל השוקולד הוותיק "עלית", אך לא הצליח בכך.

ב-1989 מכר אימהוף את חלקו לשני שותפיו, כך שהבעלות נחלקה שווה בשווה בין "כור מזון" לג'ורג' פקטור, ובהמשך הועבר מפעל "ורד הגליל" לבעלות חברת "תוצרת מזון ישראלית" (תמ"י), שבבעלות שני שותפים אלה.[2]

ב-1992 הושק חטיף שוקולד תחת המותג "קליק". בשנה זו רכשה חברת CPC הבינלאומית 51% ממניות תמ"י, ובהמשך השלימה החברה את רכישות מלוא המניות, ותמ"י שינתה את שמה ל-Best Foods[3].

ב-1994 הושק ממרח שוקולד עם פצפוני האורז "שוקי והפצפונים" של ורד הגליל, מתחרה לממרח השוקולד השחר העולה. באותה שנה יצא גם חטיף וופל "מוגזם" תחת הסלוגן מוגזם כמה שזה טעים, מתחרה לחטיף פסק זמן של עלית.

בשנים 1995-1997 צירפה החברה לחפיסות השוקולד שלה את משחקי המחשב מסדרת "ורדית" על שם חפיסת השוקולד שנועדו לפרסם את מוצריה. המשחקים זכו להצלחה רבה.

בשנת 1996 רכשה חברת יוניליוור העולמית את חברת ויטקו הישראלית ושינתה את שמה לליוור. בשנת 2000 רכשה יוניליוור את השליטה בחברת המזון האמריקאית Best Foods, ובעקבות רכישה זו מיזגה את פעילות תמ"י – Best Foods וליוור, ושינתה את שם החברה המאוחדת ל"יוניליוור ישראל", שמותג "ורד הגליל" המשיך לפעול במסגרתה עד 2003[4].

ב-2005 חודש המותג אך שוב ננטש לאחר מספר שנים[5].

התפתחות סמליל המותג "ורד הגליל"

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0