טיקטוק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טיקטוק
TikTok
Douyin 抖音

מפתח ByteDance
מחזור חיים ספטמבר 2018 – הווה (כ־6 שנים ו־11 שבועות)
מערכת הפעלה iOS, Android, Web-HTML
סוג רישיון תוכנה חינמית
קטגוריה שיתוף וידאו, רשת חברתית
tiktok.com (באנגלית)
douyin.com (בסינית)

טיקטוק (TikTok), בגרסה הסינית ידוע בשם Dǒuyīnסינית מפושטת: 抖音, מילולית: "קול רוטט"), הוא יישומון שיתוף וידאו ורשת חברתית מקוונת בבעלות החברה הסינית ByteDance. משמש ליצירת קטעי וידאו קצרים מסוגים שונים (ריקוד, קומדיה, חינוך ושלל נושאים אחרים), באורך 3 שניות עד 10 דקות (לכל המשתתפים). טיקטוק הוא הגרסה הבין־לאומית של היישומון Dǒuyīn, שהושק בספטמבר 2014 בסין. בשנת 2017 הושק היישום עבור מערכות ההפעלה iOS ואנדרואיד במרבית השווקים מחוץ לסין; עם זאת, הוא הפך לזמין ברחבי העולם לאחר שמוזג ב־2 באוגוסט 2018 עם רשת חברתית סינית אחרת, מיוזיקלי. באוקטובר 2018 היה טיקטוק ליישומון עם מספר ההורדות הגבוה ביותר בארצות הברית. נכון לשנת 2018 הוא זמין ביותר מ־150 שווקים וב־75 שפות. נכון ל־2022, ישנם ליישומון יותר משני מיליארד[1] משתמשים ברחבי העולם המתקשרים כרשת חברתית לכל דבר, כולל כפתור לייק, אפשרות להגיב על קטעי ווידאו, לשתף אותם עם משתמשים אחרים, להוסיף משתמשים לרשימת המעקב, להשתמש בקובצי הקול המשותפים ועוד.

היסטוריה

פיתוח

Dǒuyīn הושקה על ידי חברת ByteDance שבבעלות ג'אנג יימינג בסין בספטמבר 2016. Dǒuyīn פותחה ב־200 ימים, ובתוך שנה כ־100 מיליון משתמשים הורידו אותה, ויותר ממיליארד קטעי וידאו נצפו מדי יום. עם שמירה על שם היישום "Dǒuyīn" בסין, Dǒuyīn מותגה כ־"TikTok" בשוק הבין־לאומי, כאשר היא החלה להתרחב למדינות אחרות בספטמבר 2017. ב־23 בינואר 2018, אפליקציית טיקטוק דורגה במקום הראשון בכמות הורדת אפליקציות חינמיות בחנויות האפליקציות בתאילנד ובמדינות אחרות.

טיקטוק הורדה על ידי כ־80 מיליון משתמשים בארצות הברית, ו־800 מיליון משתמשים ברחבי העולם, על פי נתוני חברת המחקר הניידת Sensor Tower, שאינה כוללת משתמשי אנדרואיד בסין. סלבריטאים כמו ג'ימי פאלון וטוני הוק הצטרפו לאפליקציה בנובמבר 2018.

מנכ"ל חברת טיקטוק הוא שו זי צ'ו.

המיזוג עם מיוזיקלי

ב־9 בנובמבר 2017, חברת האם של טיקטוק,‏ ByteDance, רכשה תמורת כמיליארד דולר את מיוזיקלי, אפליקציה פופולרית באותו הסגנון. חברת סטארט־אפ שממוקמת בשנגחאי עם משרד בסנטה מוניקה, קליפורניה, בעלת פלטפורמה מדיה חברתית פופולרית המכוונת לשוק גיל העשרה בארצות הברית. במבט קדימה על מינוף בסיס המשתמשים הצעיר של הפלטפורמה הדיגיטלית בארצות הברית, התמזגה טיקטוק עם מיוזיקלי ב־2 באוגוסט 2018 כדי ליצור קהילת וידאו גדולה יותר, כאשר חשבונות קיימים ונתונים מאוחדים באפליקציה אחת, תוך שמירה על הכותרת TikTok במקום השם musical.ly. האפליקציה שינתה את הלוגו, ואליה נוספו פילטרים ואופציות חדשות.

התרחבות בין־לאומית

נכון לשנת 2018, טיקטוק זמינה ביותר מ־150 שווקים, ב־75 שפות. טיקטוק הורדה יותר מ־104 מיליון פעמים בחנות האפליקציות של אפל במהלך המחצית הראשונה של 2018, על פי נתונים שסופקו ל־CNBC על ידי Sensor Tower, פלטפורמת ניתוח אפליקציות שממוקמת בסן פרנסיסקו. היא גברה על פייסבוק, יוטיוב ואינסטגרם במספר ההורדות, והייתה אפליקציית ה־iOS עם מספר ההורדות הגבוה ביותר בעולם באותה תקופה.

Dǒuyīn

בתור אפליקציה נפרדת מטיקטוק, Dǒuyīn זמין באתר האינטרנט של היזם, והוא שמר על אותו שם מאז השקתו בספטמבר 2016. חלק מהפופולריות שלה נובע ממסעות הפרסום השיווקיים שלה, כמו כמה פעילויות עם סלבריטאים סינים כדי לעורר עניין של מעריצים. לדוגמה, קמפיין השיווק שלה בשנת 2018 בפסטיבל גאלה באביב הביא לבדו גידול של 70 מיליון משתמשים פעילים מדי יום. בחודש פברואר 2018, Dǒuyīn השיקה שותפות עם שמיים מודרניים למונטיזציה של מוזיקה.

חשבונות בולטים

ערך מורחב – חשבונות הטיקטוק הנעקבים ביותר

אלו החשבונות עם כמות העוקבים הגבוהה ביותר[2], נכון לאוגוסט 2023:

מיקום שם משתמש בעלים עוקבים
(במיליונים)
לייקים
(במיליארדים)
עיסוק מדינה
1 @khaby.lame קאבי לאמה 161.8 2.3 כוכב רשת סנגלסנגל סנגל
2 @charlidamelio צ'ארלי ד'אמליו 151.2 11.4 רקדנית ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
3 @bellapoarch בלה פורץ' 92.7 2.3 זמרת הפיליפיניםהפיליפינים הפיליפינים
4 @addisonre אדיסון ריי 88.4 5.8 רקדנית ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
5 @mrbeast MrBeast 86.8 0.845 כוכב רשת ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
6 @zachking זאק קינג 78.5 1.1 כוכב רשת ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
7 @kimberly.loaiza קימברלי לואייזה 77 4.8 זמרת מקסיקומקסיקו מקסיקו
8 @tiktok טיקטוק 74.4 0.305 רשת חברתית מקוונת הרפובליקה העממית של סיןהרפובליקה העממית של סין הרפובליקה העממית של סין
9 @willsmith ויל סמית' 73.6 0.522 שחקן ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
10 @cznburak CZN Burak 73.5 1.4 שף טורקיהטורקיה טורקיה

תכונות

אפליקציות טיקטוק מאפשרת למשתמשים ליצור וידאו קצר של עצמם אשר לעיתים קרובות קיימת מוזיקה ברקע, ניתן להאיץ, להאט או לערוך עם פילטר. כדי ליצור סרטון מוזיקה עם האפליקציה, משתמשים יכולים לבחור מוזיקת רקע ממגוון רחב של ז'אנרים של מוזיקה, לערוך עם פילטר ולהקליט סרטון של 15 שניות עם התאמות מהירות לפני העלאתו לשיתוף עם אחרים בטיקטוק או בפלטפורמות חברתיות אחרות. כמו כן, באפשרות המשתמשים לפרסם וידאו ב"שידור חי".

התכונה "תגובה" של האפליקציה מאפשרת למשתמשים לצלם את תגובתם לסרט וידאו מסוים, שעליו הוא ממוקם בחלון קטן שניתן לטלטלו על המסך. תכונת "דואט" שלה מאפשרת למשתמשים לצלם וידאו בצד וידאו נוסף.

האפליקציה מאפשרת למשתמשים להגדיר את החשבונות שלהם כ"פרטיים". תוכן חשבונות אלה נשאר גלוי לטיקטוק, אך הוא נגיש רק למשתמשי טיקטוק שהיוצר אישר להם את הגישה. משתמשים יכולים לבחור אם כל משתמש אחר, או רק "חברים" שלו, עשויים לקיים איתם אינטראקציה באמצעות האפליקציה באמצעות תגובות, הודעות או סרטוני "תגובות" או "דואטים".

טיקטוק מנתחת את תחומי העניין וההעדפות של המשתמש באמצעות האינטראקציות שלו עם התוכן, ומציגה תוכן מותאם אישית לכל משתמש, בתוך דף "עבורך" (For You).[3] קיימת גם אופציה לראות רק סרטונים של חשבונות שאחריהם אתה עוקב, אולם גם סרטונים אלה מופיעים לפי אלגוריתם לא ידוע ולא לפי סדר מסוים.

יחס ציבורי

בחודש יוני 2018, טיקטוק הגיעה ל־500 מיליון משתמשים פעילים מדי חודש ברחבי העולם ו־150 מיליון משתמשים פעילים מדי יום בסין. היא הפכה לאפליקציה עם מספר ההורדות הגבוה ביותר בעולם בחנות האפליקציות של אפל במחצית הראשונה של 2018, עם כ־104 מיליון הורדות, עם כמות הורדות גבוהה יותר מאפליקציות כמו PUBG Mobile, יוטיוב, וואטסאפ ואינסטגרם באותה תקופה.

האפליקציה הולידה מספר רב של טרנדים ויראליים ואושיות רשת ברחבי העולם והיא ידועה בקרב סלבריטאים בשל הפופולריות שלה והשפעתה החברתית.

בשנת 2018 האפליקציה הודיעה על שיתוף פעולה עם ארגון Girls who code שנוסד על ידי רשמה סאוג'ני ועל העברת 1$ למשתמשים שיעלו וידאו להאשטאג #raiseyourhand.

השיח סביב האפליקציה נוסב פעמים רבות סביב חששות שונים, הנוגעים בין היתר לפרטיות ברשת ולצנזורה. נושאים אלו גרמו לפוליטיקאים במספר מדינות לשקול חקיקה נגד האפליקציה. ארצות הברית והודו אף ביצעו חקיקה זו הלכה למעשה.

התמכרות

ערך מורחב – התמכרות

כיוון שהשימוש בטיקטוק עלול להיות ממכר, המשתמשים עלולים להתקשות בהפסקת השימוש באפליקציה. בחודש אפריל 2018, נוספה ל־Dǒuyīn התכונה, "הפחתת התמכרות", זו מעודדת את המשתמשים להפסיק את השימוש כל 90 דקות. מספר חודשים לאחר מכן התווספה התכונה גם לטיקטוק. נכון ל-2020, המשתמש הממוצע מבלה בטיקטוק ב-52 דקות ביום בממוצע.[4]

ביקורת

כיוון שהאפליקציה מאפשרת למשתמשים לתקשר באמצעות שיחות וידאו עם אנשים עליהם הם לא יודעים כלום, טיקטוק הושוותה לצ'אט רולט. עיתונאים בכמה מדינות העלו את חששות הפרטיות בנוגע לאפליקציה, לא רק משום שהיא נפוצה בקרב ילדים ועשויים לחשוף אותם לעבריינים.

מספר משתמשים דיווחו על בריונות באינטרנט בטיקטוק, כולל התעללות גזענית ואנטישמית.

בטור של ניצן וייסברג המתאר שימוש באפליקציה אצל ילדים היא מציינת שבאמצעותה הם נחשפים לתכנים לא נאותים, בהם הקליפ הפרובוקטיבי "מים" של דודו פארוק וסרטי סנאף. היא מכנה את טיקטוק "אפליקציה שהיא 100% הדוניזם ניהליסטי ממכר ומסוכן", וממליצה להורים להיות מעורבים בתכנים אליהם נחשפים ילדיהם באמצעות האפליקציה.[5]

חלק מהחששות סביב תכנים לא נאותים באפליקציה עוסק באתגרים המוצעים למשתמשים. בפברואר 2021 הגיעה טיקטוק להסכמה עם ממשלת איטליה, שתחסום את האפליקציה לשימוש של קטינים מתחת לגיל 13, בעקבות מותה של ילדה בת 10 שפורסם שמתה בגלל אתגר שעוסק בעצירת נשימה.[6]

פרטיות וחששות ביטחוניים

עמוד ראשי
ראו גם – פרטיות

בינואר 2019, חקירה של מכון החשיבה האמריקאי פיטרסון לכלכלה בין־לאומית תיארה את טיקטוק כ"בעיה בגודל של וואווי", המהווה איום ביטחוני לאומי על המערב, וציין את הפופולריות של האפליקציה בקרב משתמשים מערביים, כולל אנשי צבא, ויכולתה להעביר מידע על מיקום, תמונה וביומטריה לחברת האם הסינית שלה, שאינה יכולה מבחינה משפטית לסרב לחלוק נתונים עם ממשלת סין. פיטרסון גם הביע חששות כי טיקטוק יכולה לשמש "מניפולציה של דעת הקהל". בדצמבר 2019, צבא ארצות הברית אסר על חייליו להשתמש בטיקטוק.[7]

במהלך שנת 2020 בחנו גורמים נוספים הנחיות להימנע מהתקנת טיקטוק משיקולים דומים. בחודש יולי חברת ולס פארגו הוציאה הנחיה לעובדיה להסיר את האפליקציה, ומהלך דומה הוכרז ובוטל גם על ידי חברת אמזון. ממשלת הודו אסרה על הצגת האפליקציה – לצד 58 אפליקציות סיניות נוספות – בחנויות האפליקציות במדינה, וממשלות נוספות החברות בנאט"ו הודיעו שיבחנו מדיניות דומה.[8][9]

צנזורה

מדינות שצינזרו את היישומון בדרך כזו או אחרת:
  מדינות שחסמו את טיקטוק ממכשירים ממשלתיים
  מדינות שחסמו את טיקטוק בעבר
  מדינות שחסמו את טיקטוק
  מדינות שחסמו את טיקטוק ונעשה בהן שימוש באפליקציה האלטרנטיבית Douyin
ערך מורחב – צנזורה

סרטונים והאשטאגים הקשורים לתוכנית "Peppa Pig" הבריטית, מצונזרים על Dǒuyīn, כי הממשלה הסינית רואה בהם סמלים של חתרנות.

ב־3 ביולי 2018 נאסר על השימוש בטיקטוק באינדונזיה, לאחר שהממשלה האינדונזית האשימה אותו בהוצאת "תוכן לא ראוי וחילול הקודש". לאחר ביצוע שינויים שונים, כולל הסרת תוכן שלילי, פתיחת משרד קישור ממשלתי, יישום הגבלות גיל ומנגנוני אבטחה, האיסור הוסר ב־11 ביולי 2018.

בנובמבר 2018 חסמה ממשלת בנגלדש את הגישה לאתר האינטרנט של טיקטוק.

בנוסף בשנת 2018, ננזפה טיקטוק על ידי צופי התקשורת הסינית על הצגת תוכן "לא מקובל".

בינואר 2019 הודיעה ממשלת סין כי היא תחל להחזיק במפתחי אפליקציות כמו ByteDance האחראים על תוכן המשתמשים המשותף לאפליקציות כגון טיקטוק, וציינה 100 סוגים של תוכן שהממשלה הסינית תצנזר.

בדצמבר 2022 העביר הקונגרס של ארצות הברית חוק שאוסר על שימוש בטיקטוק בכל המכשירים ששייכים לממשלת ארצות הברית, למעט מקרים שבהם שימוש באפליקציה נדרש לצורך אכיפת חוק, שמירה על ביטחון המדינה או מחקר.

ב-18 במרץ 2023, ניו זילנד חסמה את הגישה לטיקטוק מכל מכשיר ממשלתי, או מכשיר שמקושר לאיש ציבור, ובכך הצטרפה להחלטה של מספר מדינות שביצעו את אותה הפעולה, כגון ארצות הברית, קנדה, הממלכה המאוחדת והולנד.[10]

הפצת מידע כוזב

ערך מורחב – מידע כוזב

כשאר הרשתות החברתיות המקוונות מתמודדת טיקטוק עם הסיכון בהפצת מידע כוזב וחדשות כזב ברשת. בימי מגפת הקורונה, כאשר החלו במבצעי חיסון המוניים, ונפוץ סביב החיסונים מידע כוזב רב, הצהירו טיקטוק על יישום מספר אמצעים, חלקם כבר נוסו בהצלחה קודם לכן על ידי רשתות חברתיות אחרות, שמטרתם הפניית משתמשי הפלטפורמה שמחפשים תוכן שקשור לקורונה למידע מהימן, שנוצר על ידי מומחים לנושא.[11] בפברואר 2021 הודיעו טיקטוק שיסמנו, באמצעות גורמי בדיקת עובדות, סרטונים מסוימים כ"לא אמינים" גם בלי קשר למגפת הקורונה.[6] באפריל 2023 הודיעו שיסירו תכנים של מכחישי משבר האקלים.[12]

ב- 13 מרץ 2024 אישר בית הנבחרים בארה"ב הצעת חוק לחסימת טיקטוק.[13][14] הצעת החוק אושרה בתמיכה משני צידי המפנה הפוליטית, ברוב של 362 תומכים לעומת 65 מתנגדים. בין הגורמים ליוזמת החקיקה היו ההשלכות של מתקפת 7 באוקטובר של ארגון הטרור חמאס על ישראל. בשבועות הראשונים לאחר המתקפה זיהו מבקרים רבים עלייה בהפצה של תוכן אנטישמי, תוכן שטנה וחדשות כזב (פייק ניוז) שכוונו נגד ישראל בטיקטוק. הצעת החוק צריכה עדיין לעבור את אישור הסנאט ואז לעבור לחתימתו של הנשיא ג'ו ביידן. הבית הלבן הודיע שאם הצעת החוק הזו תגיע לשולחנו, הנשיא יחתום עליה.[15]

הפצת אנטישמיות

ב2023, בזמן מלחמת חרבות ברזל, נערכה פגישה בין שני בכירים בחברה, אדם פרסר וסת' מלניק, לבין ידוענים אמריקאיים שונים, ביניהם בהם השחקנים היהודים סשה ברון כהן, דברה מסינג ואיימי שומר. בפגישה עלו טענות קשות בדבר השותפות של פלטפורמת טיק טוק להפצת שנאה כלפי יהודים וישראלים. ברון כהן טען כי "טיקטוק יוצרת את התנועה האנטישמית הגדולה ביותר מאז הנאצים" מסינג ביקרה את העובדה שמסרים של שנאה ואלימות לא נחסמים[15], במילים "אני מבינה שאתם נמצאים במקום מאוד מאוד קשה ומסובך, אבל זו גם הפלטפורמה העיקרית להפצת שנאת יהודים". פרסר הגיב בצער והוסיף כי "הרבה מזה, למען האמת חדש לי"[16]. הפגישה נערכה, בין שאר, על רקע טרנד של צעירים אמריקאים להגיב באהדה למסמך אנטישמי של בן לאדן [17].

עוד בזמן המלחמה, תחקיר של פוקס ניוז חשף כי מנהלת תוכן התגאתה בקידום תועמלן חמאס, בעוד תוכן קמפיין להשבת החטופים נדחה על ידי הרשת בטענה שהוא "פוליטי מדי"[18].

בעיות חוקיות

תביעות טנסנט

פלטפורמת WeChat של טנסנט הואשמה בחסימת סרטי הווידאו של Dǒuyīn. בחודש אפריל 2018, Dǒuyīn תבעה את חברת טנסנט והאשימה אותה בהפצת מידע מזויף ופוגע על פלטפורמת WeChat, בדרישה פיצוי של מיליון יואן והתנצלות. ביוני 2018 הגישה חברת טנסנט תביעה נגד Toutiao ו־Dǒuyīn בבית משפט בבייג'ינג, בטענה כי השמיצו את טנסנט שוב ושוב בחדשות שליליות ופגעו במוניטין שלו, וביקשו סכום נומינלי של 1 יואן בפיצויים והתנצלות פומבית. בתגובה, Toutiao הגישה תלונה למחרת היום נגד טנסנט על תחרות בלתי הוגנת לכאורה ודרשה 90 מיליון יואן בשל הפסדים כלכליים.

חוקי הגנת פרטיות בארצות הברית

ב־27 בפברואר 2019, ה־FTC קנס את ByteDance ארצות הברית ב־5.7 מיליון דולר בגין איסוף מידע מקטינים מתחת לגיל 13 בניגוד לחוק הגנת הפרטיות המקוונת של ילדים בארצות הברית (Children's Online Privacy Protection Act). חברת ByteDance הגיבה על ידי הוספת מצב ילדים בלבד לטיקטוק אשר חוסם את העלאת קטעי וידאו, בניית פרופילים של משתמשים, הודעות ישירות, והערות על קטעי וידאו של אחרים, ועדיין מאפשר צפייה והקלטה של תוכן.

ב־18 בספטמבר 2020 נאסרה להורדה בארצות הברית עד 12 בנובמבר לכל המאוחר, בהוראת הנשיא דונלד טראמפ. בנוסף לה. הסיבה להוראה היא החשש לאיסוף נתוני משתמשים.[19]

בדצמבר 2022 העביר הקונגרס של ארצות הברית חוק שאוסר על שימוש בטיקטוק בכל המכשירים ששייכים לממשלת ארצות הברית, למעט מקרים שבהם שימוש באפליקציה נדרש לצורך אכיפת חוק, שמירה על ביטחון המדינה או מחקר.[20] החוק עבר בתמיכת נציגים משתי המפלגות, מעט יותר מחודש לאחר שראש ה-FBI כריסטופר ריי אמר למחוקקים שהסוכנות מודאגת מאוד מהשפעת הממשלה הסינית דרך טיקטוק.[21] נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן חתם על החוק ב-29 בדצמבר 2022.[22]

מלבד הממשל הפדרלי, נכון לינואר 2023, ב-22 מדינות בארצות הברית קיים איסור על שימוש בטיקטוק במכשירים אלקטרונים ומחשבים ששייכים למדינה. בחלק מהמדינות יש איסור על מתן גישה לטיקטוק ברשתות Wi-Fi ששייכות למדינה, כולל בקמפוסים של מוסדות חינוך ציבוריים.[23]

איסור שימוש בהודו

בפברואר 2019 קראו כמה פוליטיקאים הודים לחסום את טיקטוק או להסדיר את הבעיה, לאחר שהתעוררו חששות בנוגע לתוכן בעל אופי לא צנוע, בריונות ברשת ו"דיפ-פייק".

ב־3 באפריל 2019, בית המשפט הגבוה של מדראס, בעת ששמע את הליטיגציה הציבורית, ביקש מממשלת הודו לאסור את השימוש באפליקציה, וציין כי היא מעודדת פריצות. בית המשפט גם ציין כי ילדים המשתמשים באפליקציה היו בסיכון של מיקודם על ידי עבריינים. הדובר של טיקטוק הצהיר כי הם שומרים על החוק המקומי וממתינים להעתקת צו בית המשפט בטרם יפעלו. ב־17 באפריל, גוגל ואפל הוציאו את טיקטוק מחנויות האפליקציות שלהן, Google Play ו־App Store. בית המשפט סירב לשקול מחדש את האיסור. החברה הודיעה כי המשתמשים מסוגלים להשתמש באפליקציה, גם אחרי שנחסמה ההורדה. הם גם טענו כי הם צנזרו מעל 6 מיליון סרטונים שהפרו את מדיניות התוכן וההנחיות שלהם. העניין מתוכנן לדיון ב־22 באפריל.

ביטול האיסור

ב־25 באפריל 2019 היישום טיקטוק לא הורשה לשימוש עוד בהודו, לאחר שבית המשפט בטאמיל נאדו הפך את ההוראה לאסור הורדות של האפליקציה ב־App Store וב־Google Play. בתחילה הוא הצהיר כי הפלטפורמה מעודדת התפשטות של תכנים מפורשים ו"השפלה תרבותית" לאחר חששות לניצול ילדים. בעקבות הפצרה של מפתחי טיקטוק, בייטדנס טכנולוגיה, האיסור הוסר, והיישום הותר להורדה.

מגמות

בטיקטוק יש מגוון של מגמות, כולל חיקויים, ליפ־דאבים, קומדיות, דואטים וריקודים. תכונה המאפשרת למשתמשים להוסיף וידאו משלהם בנוסף לווידאו קיים עם אודיו של התוכן המקורי, הובילה את רוב המגמות האלה.

השפעה על תעשיית המוזיקה

ההצלחה של טיקטוק ופופולריות של סרטונים מוזיקליים באפליקציה גרמה להשפעות משמעותיות על תעשיית המוזיקה העולמית. האופן בו פועלת האפליקציה משפיע גם על האופן בו הקהל הרחב, ובמיוחד הצעירים, צורכים מוזיקה, וכתוצאה מכך גם על האופן בו חלק מהיצירות נכתבות, למשל, ביטים קצביים של 15 שניות.[24]

לפי ניתוח שפורסם בשנת 2020 ב־BBC, וסקר את הסינגלים המצליחים ביותר בשנה האחרונה, שמונה מבין 20 הסינגלים המצליחים ביותר זכו להצלחתם הרבה בזכות הצלחתן קודם לכן באפליקציית טיקטוק.[24]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טיקטוק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Tiktok Boom, www.pbs.org
  2. ^ מאה החשבונות הנעקבים ביותר
  3. ^ Louise Matsakis, TikTok Finally Explains How the ‘For You’ Algorithm Works, wired.com, ‏10 בינואר 2020 (באנגלית)
  4. ^ דוד ספיבק, 15 שניות סרטון, 15 דקות של תהילה: סיפור ההצלחה של TikTok, באתר הארץ, ‏10 בפברואר 2020
  5. ^ ניצן ויסברג, זה הסרטון המזעזע שראיתי בחיי, וזה בטיקטוק של הילדים, באתר הארץ, 16 בפברואר 2020
  6. ^ 6.0 6.1 חדשות חוץ, טיקטוק תצרף אזהרות לסרטונים עם מידע לא מאומת; תחסום משתמשים צעירים באיטליה, באתר כלכליסט, 3 בפברואר 2021
  7. ^ אתר למנויים בלבד דוד ספיבק, 15 שניות סרטון, 15 דקות של תהילה: סיפור ההצלחה של TikTok, באתר הארץ, 10 בפברואר 2020
  8. ^ אמזון לעובדיה: הסירו את אפליקציית טיק טוק מהטלפונים - בגלל סכנת אבטחה, באתר ‏מאקו‏‏, ‏11 ביולי 2020‏
  9. ^ מייקי לוי‏, במאבק בין סין לשאר העולם, יותר ויותר ממשלות חוששות ש"טיקטוק" היא פצצה מתקתקת, באתר וואלה!‏, 24 ביולי 2020
  10. ^ McClure, Tess (2023-03-17). "New Zealand to ban TikTok from government devices". The Guardian (באנגלית בריטית). ISSN 0261-3077. נבדק ב-2023-03-18.
  11. ^ טיקטוק תפעל כנגד מידע כוזב על חיסוני הקורונה, באתר tgspot
  12. ^ אביב לביא, טיקטוק תסיר סרטונים של מכחישי משבר האקלים, באתר "זמן ישראל", 24 באפריל 2023
  13. ^ הלפרן, נמרוד. "ארה"ב נגד טיקטוק: בית הנבחרים אישר הצעת חוק שתכפה על בייטדאנס למכור את האפליקציה". TheMarker. נבדק ב-2024-03-14.
  14. ^ הכדור עובר לסנאט: בית הנבחרים אישר את הצעת החוק לחסימת טיקטוק בארה"ב | כלכליסט, באתר calcalist, ‏2024-03-13
  15. ^ 15.0 15.1 פיתוח מוצרי בינה מלאכותית עשוי להפוך לייעוד הבא של טיקטוק | כלכליסט, באתר calcalist, ‏2024-03-12
  16. ^ ynet (2023-11-17). "סשה ברון כהן וכוכבים יהודים נזפו בבכירי טיקטוק: "יוצרת תנועה אנטישמית"". Ynet. נבדק ב-2023-11-30.
  17. ^ גלעד, אסף (2023-11-16). "טרנד הטיקטוק של דור ה-Z: מסמך אנטישמי שחיבר אוסמה בן לאדן". Globes. נבדק ב-2023-11-30.
  18. ^ תחקיר האנטישמיות בטיקטוק: עובדת התגאתה בקידום תועמלן חמאס, באתר www.makorrishon.co.il
  19. ^ ארה"ב חסמה את טיקטוק: "ניאבק באיסוף המידע הזדוני של סין", באתר וואלה!‏, 18 בספטמבר 2020
  20. ^ Lauren Feiner, TikTok banned on government devices under spending bill passed by Congress, CNBC, December 23 2822
  21. ^ Lauren Feiner, FBI is ‘extremely concerned’ about China’s influence through TikTok on U.S. users, CNBC, November 15 2022
  22. ^ David Ingram, Biden signs TikTok ban for government devices, setting up a chaotic 2023 for the app, NBC, December 30 2022
  23. ^ Scott Bauer, "List of states banning TikTok grows, Associated Press, January 12 2023
  24. ^ 24.0 24.1 ניצן פינקו, 15 שניות לתהילה: הטיק טוק מחולל מהפכה מוזיקלית, באתר כלכליסט, 15 ביולי 2020


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38283305טיקטוק