חנות אפליקציות

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

חנות אפליקציות היא פלטפורמה להפצה דיגיטלית של אפליקציות סלולרית למכשירים ניידים (טאבלט או סמארטפון), המאפשרת להוריד ולהתקין דרכה יישומונים (אפליקציות).

חנויות רשמיות וחיצוניות

על פי רוב, כשקונים מכשיר נייד, המכשיר מגיע עם יישומון חנות אפליקציות רשמי המותקן כבר בתוכו. במכשירים הפועלים על מערכת ההפעלה אנדרואיד – "Google Play", במכשירים של חברת אפל הפועלים על מערכת הפעלה iOS – ‏"App Store", ובמכשירים הפועלים על מערכת ההפעלה Windows 10 Mobile – "Microsoft Store".

בהתאם למדיניות הנהוגה בחברות הנ"ל, Google Play היא חנות פתוחה, המאפשרת לכל מפתח להציג את היישומונים שלו בחנות תמורת סכום סמלי, בתנאי שהיישומון עובר את בדיקות התוכנה והבטיחות של גוגל ואינו חורג מתקנונהּ, ואילו App Store היא חנות סגורה יותר, שבה הרבה יותר קשה לקבל אישור להעלאת יישומונים אליה, והנתח של חברת אפל עומד על 30% מההכנסות של כל יישומון שנמכר דרכה.[דרוש מקור]

לעיתים, משתמשים אינם מסכימים עם ההגבלות והמגבלות הכרוכות בחנויות האפליקציות הרשמיות, המשפיעות במידה רבה על מגוון היישומונים המצויים וזמינים בהן (כמו גם גרסאות קודמות של יישומונים וכו'). במקרים כאלה, משתמשים בוחרים להוריד חנויות אפליקציות חיצוניות חלופיות, שפותחו על ידי אנשים פרטיים. דוגמאות לחנות כזו למערכת הפעלה אנדרואיד הן Aptoide ו-BlueStacks App Player.

בסביבת iOS אין אפשרות להתקין חנות אפליקציות חיצונית, אלא אם כן המכשיר נפרץ כדי לאפשר בו שינויים (מודים) שאינם מאושרים על ידי אפל.

בשנת 2021 התבצעה פנייה פומבית של ארגון ICPEN, המאגד בתוכו 27 רשויות להגנת הצרכן ממדינות שונות, ושל GPEN, המאגד מספר ארגונים להגנת הפרטיות, ביצעו אפל וגוגל שינוי המגביר את שקיפות השימוש במידע אישי מטעם האפליקציות שבחנות האפליקציות.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חנות אפליקציות בוויקישיתוף

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0