חנקן לודוויקיאנוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קריאת טבלת מיוןחנקן לודוויקיאנוס
חנקן לודוויקיאנוס משיר נוצות
חנקן לודוויקיאנוס משיר נוצות
מיון מדעי
תחום תפוצה
מפת תפוצה

חנקן לודוויקיאנוס הידוע בשמו העממי "באטצ'רבירד" - "עוף שוחט" (שם מדעי: Lanius ludovicianus) הוא מין ציפור קטנה ממשפחת החנקניים המצויה באמריקה הצפונית: בדרום קנדה, בארצות הברית ובמקסיקו באזורים חמים ויבשים כמו מדבריות כשכמה תת-מינים חיים באיים ליד קליפורניה. לעיתים הוא עף צפונה או מזרחה יותר. חנקן זה הוא קרובם של חנקן בוריאלי (אנ') ושל החנקן הגדול, שבעבר נחשב לתת-מין שלו אך הופרד.

החנקן מגיע לאורך של 18–22 סנטימטרים ולמשקל של 45–60 גרם בממוצע. נוצותיו אפורות-שחורות, בייחוד קצות הכנפיים והזנב והבטן והחזה לבנים. הראש גדול עם לחיים שחורות, סנטר לבן ו"כיפה" אפורה, והמקור שחור ובעל קצה מעוקל. לחנקנים אין הבדלים גדולים בין הזכרים לנקבות, אך מחקרים מראים ששני הזוויגים בעלי גוונים וגודל שונה.

החנקן הוא ציפור טורפת הניזונה ממיני חיות קטנות באזורי המדבר והערבות של אמריקה. בין השאר הוא ניזון מחרקים שונים כמו חגבאים, חיפושיות, עכבישאים, דו-חיים, לטאות קטנות ועכברים וכן ציפורים קטנות אחרות. הוא מחכה לטרף מנקודת תצפית וממנה מנמיך עוף עד הטרף. מאחר שהוא קטן מאוד ובעל טפרים חלשות הוא משתמש בקוצי קקטוסים או ענפים קוצניים ועליהם משחיל את הטרף ואז קורע אותו לפיסות. הוא גם משתמש בקוצים כדי לשמר את הטרף כמזווה לצאצאיו. בנוסף הוא נצפה חומס טרף לעופות אחרים, אפילו לעופות דורסים קטנים.

זוג החנקנים מקנן על קקטוסים או עצים, והקן מכוסה בעשב או בשיער שבני הזוג מוצאים. הנקבה מטילה 4 עד 8 ביצים שמהן בוקעים אפרוחים כעבור 16 יום.

תת-מינים

  • Lanius ludovicianus excubitorides
  • Lanius ludovicianus migrans
  • Lanius ludovicianus ludovicianus
  • Lanius ludovicianus anthonyi
  • Lanius ludovicianus mearnsi
  • Lanius ludovicianus grinnelli
  • Lanius ludovicianus mexicanus

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חנקן לודוויקיאנוס בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0


שגיאות פרמטריות בתבנית:מיון ויקיפדיה

שימוש בפרמטרים מיושנים [ דרגה ]
חנקן לודוויקיאנוס28075411