פילו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאפה פילו

פִילוֹ, או בצק פילויוונית: φύλλο‏ (phyllo) – עלה) הוא דף בצק מרודד דק המשמש להכנת מאפים במטבח הים תיכוני והבלקני. מקור הבצק בטורקיה.

הכנה

הכנת Bougatsa בבית קפה באתונה

בצק הפילו מכיל קמח, מים וכמות קטנה של שמן ומלח. הכנת פילו בבית דורשת מיומנות רבה : את הבצק מרדדים ומותחים לגיליון גדול ודק במיוחד, תוך כדי הימנעות מקריעתו, יבושו ומהדבקות. כיום בנמצא מכונות תעשייתיות ליצירת בצק פילו וניתן להשיג אותו מוכן בחנויות, טרי או קפוא.

שימושים

ניתן לעצב את הפילו בדרכים רבות: בשכבות, מגולגל או מקומט ולמלא אותו במילויים שונים. מאכלים נפוצים העשויים מבצק פילו:

  • בורקס - מאפי פילו ממולאים בגבינות, תרד, בשר, תפוחי אדמה, חצילים ומילויים נוספים.
  • בקלווה - קינוח מתוק רב שכבות העשוי מעלי פילו וממולא בפיסטוקים, שקדים או אגוזים.
  • פאי - מאפה עגול ממולא במילויים שונים, עשוי לעיתים מבצק פילו.

במטבח הטורקי עושים שימוש בעלי פילו אף בבישול במים וחלב להכנת מאכלים שונים, מלוחים ומתוקים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פילו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24828142פילו