דודו פישר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
דודו פישר
לידה 18 בנובמבר 1951 (גיל: 72)
פתח תקווה

דודו פישר (נולד ב-18 בנובמבר 1951) הוא זמר, שחקן וחזן ישראלי.

ביוגרפיה

פישר נולד בפתח תקווה למשפחה דתית, בנם של מיכאל פישר, ניצול שואה שניצל על ידי חסיד אומות העולם[1], ומרים פישר. כאשר היה בן תשע עברו הוריו לקריית טבעון, ופישר נאלץ ללמוד בבית ספר חילוני. בתיכון למד בישיבת נחלים הסמוכה לפתח תקווה.

בצה"ל שירת 3 שנים כסולן מקהלת הרבנות הצבאית בניצוחו של מנשה לב-רן. לאחר שחרורו מצה"ל למד כשנה וחצי באקדמיה למוזיקה על שם רובין בתל אביב. בגיל 22 החל ללמוד חזנות אצל החזן שלמה רביץ.

קריירה מוזיקלית

פישר שימש כחזן הראשי בבית הכנסת הגדול בתל אביב וברמת גן. פישר הופיע כחזן בפני קהילות יהודיות במדינות שונות בעולם, בהן דרום אפריקה וארצות הברית.

פישר הופיע עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית בניצוחו של זובין מהטה.

ב-1987 השתתף פישר בקדם האירוויזיון עם השיר "כינור", שכתב אהוד מנור והלחין רוני וייס והוא זכה במקום השביעי.

הוציא 25 תקליטים מסחריים בעברית וביידיש.

קריירת משחק

פישר הופיע בתפקידים ראשיים במחזות זמר: ב-1987 (וגם בהפקה השנייה ב-1999 לסירוגין עם יבגני שפובלוב) גילם את ז'אן ולז'אן במחזמר "עלובי החיים". ב-1997 ובשנת 1987 הוזמן לברודוויי לגלם את דמותו של ז׳אן ולז׳אן. גילם את קווזימודו במחזמר "הגיבן מנוטרדאם"

העלה הצגת יחיד בשם "לעולם לא בשבת" באוף-ברודוויי.

ב-1998 דיבב לעברית את דמותו של משה בסרט האנימציה האמריקאי "נסיך מצרים", ואף שר בסרט. באותה השנה השתתף פישר במופע "פעמוני היובל".

במסגרת הסדרה הפופולרית "בגן של דודו" הוא מגלם "גנן" בגן ילדים ושר עם הילדים שירים בשלל נושאים עם קישורים לערכי היהדות, פרי עטה של הפזמונאית והמלחינה אורית וגנפלד. עד היום יצאו לאור 19 קלטות וידאו של "בגן של דודו".

חיים אישיים

ב-1975 התחתן עם טובה והם התגוררו בפתח תקווה ולהם שלושה ילדים.

ב-2015 הזוג התגרש[2] ופישר התחתן עם רויטל אליה, הצעירה ממנו ב-29 שנה, גרושה ואם לשלושה ילדים, יזמית תקשורת, עיתונאית ומפיקה וכיום המנהלת האישית שלו. הם מתגוררים ביישוב מגדל, ביוני 2016 נולד לזוג בן. בפברואר 2020 הם נפרדו.

בנובמבר 2017 הגיש בקשה לפשיטת רגל עקב אי יכולת לעמוד בדרישות הכספיות של הסכם גירושיו.[3] עקב פשיטת הרגל הוצא עליו צו איסור יציאה שבוטל זמנית כשביקש להופיע בחו"ל.[4]

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0