אליעזר שפר
אליעזר שפר (י' בשבט ה'תרצ"ג, 6 בפברואר 1933 - י"ב בחשוון תשע"ט, 21 באוקטובר 2018) היה איש ציבור ישראלי.
ביוגרפיה
שפר נולד בטבריה. הוא היה דור שישי למשפחה של חסידי קרלין, שעלתה לארץ ישראל בשנת תקל"ז-1777 בעליית החסידים. סבו, משה לייב, הקים את מלון שפר - האכסניה היהודית הראשונה בטבריה. אביו, חיים שפר ניהל את חברת "אגד" בטבריה עשרות בשנים. אבי סבו, רבי יהושע ביין, הקים את הבית היהודי הראשון בכפר מירון[דרוש מקור], בית שבו שוכנת כיום ישיבת בני עקיבא במירון.
למד בתלמוד תורה ובישיבת "אור תורה" בטבריה, ולאחר סיום לימודיו במחזור הראשון של הישיבה הטכנולוגית בכפר אברהם המשיך ללמוד בישיבת חברון בירושלים. בשנת 1953 התגייס לצבא ההגנה לישראל. את השירות הצבאי עשה בגדוד הראשון (890) של חטיבת הצנחנים. השתתף במלחמות ישראל. היה נשוי משנת 1958 ועד למותו לאסתר לבית גרוס.
שפר היה מורה ומדריך בכפר בתיה שברעננה. למד באוניברסיטת בר-אילן פסיכולוגיה וחינוך. בתפקידו כיועץ תעסוקה בכיר במשרד הרווחה הקים רשת לייעוץ תעסוקתי והכשרה מקצועית במחוז השרון ובשירות התעסוקה לאוכלוסייה הערבית במזרח ירושלים בשנת 1968[דרוש מקור].
בשנת 1970 יצא בשליחות חינוכית מטעם הסוכנות היהודית לארצות הברית. לאחר שובו מהשליחות בשנת 1973, השתתף בהקמת החטיבה לדור ההמשך ופיתוח מנהיגות בהסתדרות הציונית העולמית. כאשר נבחר לעמוד בראש החטיבה, הקים רשת עולמית של מכונים ללימודי יהדות ולפיתוח מנהיגות קהילתית יהודית ציונית[דרוש מקור].
בתפקיד ראש המחלקה לחינוך ולתרבות תורניים בגולה של ההסתדרות הציונית היה אחראי על תפעול מפעלי חינוך ותרבות תורנית ועל הוצאה לאור של ספרי לימוד, עיון, הגות וערכות הוראה בשפות שונות. בתפקידו כראש המרכז לשירותים רוחניים בתפוצות הפעיל רשת של סמינרים לרבנים וראשי קהילות וייסד את "העצרת העולמית של המנהיגות האורתודוקסית" שהתכנסה בירושלים.
שפר החל את פעילותו הציבורית במשמרת הצעירה של המפד"ל, ובחודש ניסן תש"כ (אפריל 1960) עמד בראש כנס היסוד של "חוגי הצעירים" במפד"ל, שהתארגנו על ידי זבולון המר ודניאל ורמוס.
שפר עמד בראש המועצה העולמית לחינוך תורני, היה יו"ר איחוד בתי הכנסת בישראל, יו"ר הארגון העולמי של בתי הכנסת והקהילות האורתודוקסיות ונשיא לשכת בני ציון של בני ברית בירושלים. כמו כן היה חבר בתוכנית "מלווה מלכה" ששודרה במוצאי שבת ברשת ב'.
משנת 1993 למד בכולל "יום השישי" של ישיבת הכותל.
פרסם מאות מאמרים וסיפורים בעיתון "הצופה". ספרו "סיפורי הזמן והמקום" יצא לאור בהוצאה עצמית.
נפטר בירושלים בי"ב מרחשוון, תשע"ט, 21 באוקטובר 2018.
עיטורים
- "עיטור לוחמי המדינה" של לוחמי חרות ישראל (לח"י)
- יקיר החינוך הדתי תשס"ו-2006
- עיטור הכבוד "יקיר ירושלים" לשנת תשס"ז-2007
- עיטור יקיר הרובע היהודי לשנת תשע"ג - 2013
- פרס ירושלים של בשבע
קישורים חיצוניים
- איחוד בתי הכנסת בישראל (ששפר עומד בראשו)
- טוריו של אליעזר שפר, באתר דתילי
- מירון של פעם, 80 שנה רצופות, ריאיון עם אליעזר שפר, 25.5.2016, אתר 'קול הזמן'
- דור תש"ח: ריאיון עם אליעזר שפר, סרטון באתר יוטיוב
- אליעזר שפר הלך לעולמו, באתר ערוץ 7, 21 באוקטובר 2018
- אליעזר שפר (1933-2018), דף שער בספרייה הלאומית
37103718אליעזר שפר
- ציונות דתית: אנשי ציבור
- פעילי המפד"ל
- יקירי ירושלים
- חברי הנהלת הסוכנות היהודית
- חברי בני ברית ישראל
- בוגרי ישיבת חברון כנסת ישראל
- זוכי פרס ירושלים (ערוץ 7)
- ציונות דתית: אנשי חינוך
- לוחמי הלח"י
- בוגרי אוניברסיטת בר-אילן
- יהודים הקבורים בהר הזיתים: חלקת קהילת ירושלים
- שליחי הסוכנות היהודית
- חברי התנועה למען ארץ ישראל השלמה
- ישראלים שנולדו ב-1933
- ישראלים שנפטרו ב-2018