אייסינג
אייסינג או ציפוי[1] (באנגלית: Icing או Frosting) הוא זיגוג מתוק, לעיתים קרובות קרמי, עשוי מסוכר עם נוזל.
מאפיינים
השימוש במים או בחלב, מועשר לרוב במרכיבים כמו חמאה, חלבוני ביצה, גבינת שמנת או חומרי טעם וריח. הוא משמש לציפוי או לקישוט מוצרי מאפה, כגון עוגות. כשמשתמשים בו בין שכבות עוגה הדבר מכונה מילוי.
ניתן ליצור ציפוי לצורות כמו פרחים ועלים באמצעות שקית זילוף. קישוטים כאלה הם דבר שבשגרה בעוגות יום הולדת וחתונה. ניתן להוסיף צבעי מאכל לתערובות ציפוי כדי להשיג גוון רצוי. לעיתים קרובות נעשה שימוש בפיזור פירורים או סוכריות צבעוניות קטנות, בתמונה אכילה או קישוטים אחרים על גבי האייסינג.
ציפוי בסיסי נקרא בצרפתית גלאסה, המכיל אבקת סוכר (המכונה גם סוכר אייסינג) ומים. ניתן להתאים לזה טעמים ולצבוע את זה לפי הצורך, למשל באמצעות מיץ לימון במקום המים.
ניתן להכין אייסינג מורכב יותר על ידי הקצפת שומן עם אבקת הסוכר (כמו בקרם חמאה), על ידי המסת השומן והסוכר ביחד, על ידי שימוש בחלבוני ביצה (כמו ברויאל אייסינג), על ידי הקצפת חמאה למקצפת (כמו בקרם חמאה האיטלקי או השווייצרי), ועל ידי הוספת מרכיבים נוספים כגון גליצרין (כמו בבצק סוכר).[2] [3]
ניתן להכין אייסינג מסוימים משילובים של סוכר וגבינת שמנת או שמנת חמוצה, או באמצעות שקדים טחונים (כמו במרציפן).
ניתן למרוח את הציפוי בכלי כגון סכין או מרית, או שניתן ליישם אותו על ידי זילוף או טבילה (ראה זיגוג), או על ידי רידוד הציפוי החוצה והנחתו על העוגה. שיטת היישום תלויה במידה רבה בסוג ובמרקם של הציפוי בו משתמשים. ניתן להשתמש בציפוי בין שכבות בעוגה כמלית, או לכסות חלקית או מלא את החלק החיצוני של עוגה או המוצר האפוי האחר.
מלבד הפונקציות האסתטיות שלו, הציפוי יכול גם לשפר את טעמה של העוגה, כמו גם לשמר אותה על ידי איטום בלחות.[4]
היסטוריה
כיסוי עוגות באבקת סוכר או חומרים אחרים הוצג במאה ה-17. [5] המקרה המתועד הראשון של ציפוי התרחש בשנת 1655, וכלל סוכר, ביצים ומי ורדים.[6] האייסינג הונח על העוגה ואז התקשה בתנור. נראה שההוכחה המוקדמת ביותר של הפועל "לקרח" (to ice) במובן זה של אייסינג מתוארכת לסביבות 1600,[7] ושם העצם icing לשנת 1683.[8] העדות הראשונה לשימוש במילה frosting (ציפוי במובן שכאן) נמצאה בשנת 1750.[9]
גלריה
לקריאה נוספת
- אייסינג חמאה
- אייסינג בצק סוכר, מים מחוממים וסוכר, לפעמים עם יציב דמוי ג'לטין
- רויאל אייסינג, חלבון ביצה וסוכר
- גנאש, שוקולד ושמנת
- מרציפן, שקדים טחונים וסוכר
- קישוט עוגה
- כיסוי לשוקולד, שוקולד בתכולה גבוהה של חמאת קקאו
- אבקת סוכר
- זִגוּג
- מִקצֶפֶת
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Oxford English Dictionary, Third Edition, s.v. 'frosting' 3.a
- ^ "Italian Meringue Buttercream Recipe".
- ^ "Swiss Meringue Buttercream Recipe".
- ^ CraftyBaking. "What is Frosting and Icing? | Crafty Baking | Formerly Baking911". CraftyBaking | Formerly Baking911 (באנגלית). נבדק ב-2022-03-19.
- ^ Olver, Lynne. "The Food Timeline: cake history notes". The Food Timeline.
- ^ "The Bake Shoppe at Country Table - It's all about the Buttercream". The Bake Shoppe at Country Table (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2022-03-19.(הקישור אינו פעיל, January 2024)
- ^ Oxford English Dictionary, 3rd edition, 2012, s.v.
- ^ Oxford English Dictionary, 3rd edition, 2012, s.v.
- ^ Oxford English Dictionary, 3rd edition, 2012, s.v.
38317787אייסינג