טראפל
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
טראפלז (מצרפתית: truffle) הם כדורי שוקולד עשירים שהומצאו בצרפת ונקראים על שם פטריית הכמהין בשל הדמיון החיצוני ביניהם.
הרכב
הטראפלס עשויים משוקולד מומס מעורב עם שמנת מתוקה (גנאש). לעיתים מוסיפים לתערובת חמאה או חלמונים להענקת מרקם קרמי וגם חומרי טעם שונים כגון ליקרים, קליפות תפוז או לימון, מחיות פרי או אגוזים שונות, תבלינים וכיוצא באלה. לאחר שנותנים לתערובת להתקשות מעט יוצרים ממנה כדורים אותם אפשר להגיש כמו שהם או לצפות בקקאו, אבקת סוכר או קוקוס טחון ויש אפילו שטובלים אותם בשוקולד מטומפרר ולאחר מכן מצפים בקקאו.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- סיליה רגב, כדורי שוקולד (טראפלס), באתר nrg
- תגית טראפלס, באתר ynet