אבקת מרק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אבקת מרק
אבקת מרק
אבקת מרק

אבקת מרק היא תערובת של תבלינים המשמשים כתחליף לציר ירקות או בשר בתבשילים ובמרקים.

אבקת המרק נחשבת כתחליף זול ומהיר וקל לשימוש. אבקת המרק משמשת פעמים רבות למטיילים שאין ברשותם האמצעים להכנת מרק.

ישנם עשרות סוגים של אבקות מרק, כמו אבקת מרק עוף, אבקת מרק בצל, אבקת מרק ירקות, אבקת מרק עגבניות, אבקת מרק פטריות ואבקת מרק בקר.

היצרניות הגדולות ביותר של אבקת מרק בישראל הן אסם, ויטה ויוניליוור (תחת המותג קנור).

היסטוריה

אבקת המרק הפכה להיות מרכיב חשוב במטבח הישראלי החל מתקופת הצנע שבראשית ימי המדינה ומשמשת כתבלין כללי במאכלים רבים, ולא רק במרקים.[1][2]

רכיבים

האבקה מורכבת מתבלינים, עשבי תיבול כפטרוזיליה ועלי סלרי, ותוספים כמלח בישול, סוכר, עמילן, שמרים ושמנים צמחיים. בחלק מהאבקות מוספים ירקות מיובשים כבצל, שום, סלרי ופטרוזיליה. האבקה יכולה לכלול אבקת בשר מיובש ושומן עוף.[3]

ערך תזונתי

הערך התזונתי של האבקה נמוך משום שמרבית האבקות המסחריות מורכבות מכמות תבלינים קטנה המוגדלת באמצעות שימוש בתוספים כעמילן, סוכר ושמן. חלק מהאבקות כוללות מונוסודיום גלוטמט שמעניק טעם אוממי, אך בעקבות ביקורת ציבורית כנגד השימוש ברכיב, הוא הוצא ממרבית האבקות.[4]

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא אבקת מרק בוויקישיתוף

הערות שוליים

Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0