מרק להכנה מהירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק אטריות להכנה מהירה

מרק להכנה מהירה הוא תערובת של חומרים המאפשרת הכנה קלה ומהירה של מרק. בזכות הכנתו הקלה, רוב השימושים של המרק להכנה מהירה הם שימושים ביתיים ואישיים בלבד. שימוש אחר של המרק להכנה מהירה הוא יצירתו בכמויות גדולות ושימורו. ישנם סוגים רבים וטעמים שונים של המרק להכנה מהירה.

סוגים של מרקים להכנה מהירה

  • אבקת מרק - שקית המכילה אבקה אשר ניתן להפכה למרק על ידי הוספת מים רותחים.
  • נוזל של מרק המאוחסן בקופסה, אשר צריך לחממו כדי לקבל את המרק הרצוי. ישנם שני סוגים של מרק זה. בסוג הראשון צריך להוסיף מים ואז לחמם את המרק, ובסוג השני יש כבר את הנוזל של המרק מוכן. מי שהמציא את הנוזל בסוג השני של המרק להכנה מהירה המאוחסן בקופסה הוא דר. ג'ון טומפסון דורנס (Dr. John T. Dorrance), אשר עבד ב " קאמפבל" ( Campbell Soup Company).
  • מרק אטריות להכנה מהירה. בסוג מרק זה נמצאים אטריות יבשות, עם תוספות כגון ירקות מיובשים, מוצרי בשר ותבלינים, אשר אחרי הוספת מים רותחים מתערבבים ביחד ויוצרים את מרק האטריות.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מרק להכנה מהירה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0