Google Trends
Google Trends (בעברית: "גוגל טרנדים" או "גוגל מגמות") הוא שירות אינטרנטי הניתן על ידי חברת גוגל. השירות מאפשר להציג באופן גרפי את מגמת החיפוש של מחרוזת תווים מסוימת במנוע החיפוש 'גוגל', בחתך זמנים ובהשוואה לנפח החיפוש הכולל. כמו כן, מציג השירות פילוח של נתוני מגמת החיפושים בחתך של אזורים וערים בעולם. השירות מאפשר מחקר של פופולריות של מונחים שונים בקרב משתמשי האינטרנט ברחבי העולם בתקופות שונות.
הצגת הנתונים
נתוני מגמת ההופעות של מחרוזת החיפוש מוצגים באמצעות גרף, בו הציר האופקי מייצג את ציר הזמן (החל בשנת 2004, אז החלה גוגל לאסוף באופן מוסדר את נתוני היסטוריית החיפוש במנוע החיפוש שלה), והציר האנכי מייצג את התדירות בה התבצע חיפוש של המחרוזת, יחסית למספר החיפושים הכללי שבוצע באותו פרק זמן. גרפים נוספים שמציע השירות מציגים את מגמת החיפוש של מחרוזת התווים באתרי החדשות המהווים חלק משירות Google News, וכן במנוע החיפוש באתר יוטיוב, בממשק גוגל תמונות ובממשק גוגל קניות (עדיין אינו זמין בישראל). מתחת לתצוגה הגרפית בציר הזמן, מוצגת הפופולריות של מחרוזת החיפוש בחתך אזורים וערים בעולם. גרף התוצאות ניתן להגדרה על ידי המשתמש, כך שיציג רק חיפושים שבוצעו מאזור מסוים בעולם, או שיציג חיפושים בפרק זמן נבחר (ולאו דווקא מ-2004 ועד היום). כמו כן, ניתן להציג על גבי הגרף את הפופולריות של מספר מחרוזות חיפוש שונות לאורך הזמן, ובכך לבצע השוואה ביניהן.
משמעויות
הייחודיות של השירות היא בכך שהוא מאפשר לזהות אירועים מיוחדים המתחוללים במקומות שונים בעולם, חד פעמיים או מחזוריים, באמצעות העלייה בפופולריות החיפוש של מחרוזות הקשורות לאירועים אלה. כך, לדוגמה, ניתן לראות כי פופולריות החיפוש של המחרוזת "barack obama[2]" (ברק אובמה, הנשיא ה-44 של ארצות הברית) עלתה בכמה סדרי גודל סביב מועד הבחירות לנשיאות ארצות הברית, וכן סביב מועד טקס השבעתו לנשיא. שירות Google Trends מזהה באופן אוטומטי "קפיצות" בפופולריות של מחרוזת החיפוש, ומציג על גבי הגרף קישורים לידיעות חדשותיות העשויות להיות קשורות לזינוק בפופולריות. באופן דומה, ניתן לראות כי מחרוזת החיפוש "friday the 13th[3]" (יום שישי ה-13) זוכה לפופולריות גבוהה מאוד בכל פעם בו יום שישי חל ב-13 בחודש כלשהו, וכי מחרוזת החיפוש "internal revenue service[4]" (רשות מס ההכנסה האמריקאית) זוכה לפופולריות בכל שנה ב-15 באפריל, המועד האחרון להגשת טופסי המס בארצות הברית. גם אפשרות ההשוואה בין שתי מחרוזות חיפוש שונות מאפשרת ללמוד אודות הלך הרוח הציבורי באירועים מסוימים. כך, לדוגמה, ההשוואה בין המחרוזות "barack obama" ו-"john mccain"[5] (ג'ון מקיין, מועמד המפלגה הרפובליקנית שהפסיד בבחירות לאובמה) מראה כי פופולריות החיפוש של מקיין הייתה נמוכה בהרבה מהפופולריות של אובמה בתקופת הבחירות. השירות מאפשר למדוד גם את הפופולריות של מחרוזות חיפוש בשפות שאינן אנגלית, אם כי הנתונים אודות חיפושים אלה אינם עקביים דיים. ניתן לראות כי מחרוזת החיפוש "רבין[6]" זוכה לפופולריות רבה בכל שנה סביב התאריך 4 בנובמבר, יום השנה להרצחו של יצחק רבין, וכן כי מידת הפופולריות צונחת עם חלוף השנים.
שימושים מיוחדים
מחקרים רבים במגוון תחומים נעזרים בנתוני מגמות החיפוש של גוגל, על מנת לזהות התנהגויות חיפוש אנושיות בזמן התרחשותן ולאחריהן, ולנבא בעזרתן התרחשויות בעולם האמיתי. כך למשל השתמשה בגוגל בנתוני חיפוש על מנת לחזות התפרצויות מקומיות של מגפת השפעת[7]. במערכות הבחירות האחרונות ברחבי העולם, מדווחים כלי התקשורת על מצבם של המועמדים בחיפושי הגוגל על שמם, לצד נתוני סקרים רשמיים, מתוך הנחה שניתוח נכון של החיפושים עשוי לנבא את ניצחונם או הפסדם בבחירות[8]. קבוצת חוקרי רשת נעזרה בניתוח מגמות החיפוש של גוגל על מנת לנבא מי המדינה שתנצח בתחרות האירוויזיון[9].
שימוש לצורכי קידום אורגני באינטרנט
ניתן להשתמש בשירות זה לצורך קידום אורגני (SEO) של עסקים וחברות באינטרנט. מדובר באחד הכלים הפשוטים והיעילים ביותר הקיימים כאשר מדובר בסוגים שונים של משימות לביצוע עבודות SEO.
לגוגל טרנדס יש מגוון מאפיינים המספקים לכם את התוצאות הטובות ביותר כאשר נעשה בו שימוש נכון[10]. להלן מספר פעולות שיווקיות בהן ניתן להשתמש בעזרת כלי זה:
- מחקר חברות מתחרות
- מחקר מילות מפתח
- ניתוח מגמות בערוץ יוטיוב
תדירות עדכון הנתונים
בעבר לא הקפידה חברת גוגל לעדכן את נתוני הפופולריות באופן שוטף. בחודש מרץ 2007 הפנו מספר בלוגרים אמריקאים את תשומת לבה של החברה לכך שהנתונים אינם מעודכנים מאז חודש נובמבר 2006, והחברה נענתה לפנייתם ועדכנה את הנתונים. מאז חודש יולי 2007 הנתונים מעודכנים באופן שוטף. נכון ל-2019, גוגל מעדכנת את נתוני החיפוש מדי כמה דקות.
שירותים נוספים
- החל מחודש מאי 2007 מספקת גוגל שירות נוסף הנקרא "Google Hot Trends" ("האופנות החמות"). השירות מציג את 100 מחרוזות החיפוש הפופולריות ביותר בשעה האחרונה, באופן גרפי, ובחתך סביבות החיפוש של גוגל (חיפושים ב-Web, בבלוגים או באתרי האקטואליה).
- בעבר סיפקה גוגל שירות נוסף הנקרא "Google Music Trends" ("אופנות מוזיקה"), המציג את פופולריות ההאזנה לשירים בקרב משתמשי Google Talk. שירות זה הופסק בחודש מרץ 2008.
- באוגוסט 2008 השיקה גוגל את "Google Insights for Search". השירות מהווה את הגרסה המתקדמת והמתוחכמת יותר לחקר מגמות חיפוש.
- הכלי Google correlate מאפשר לזהות מחרוזות חיפוש עם רמת מתאם (קורלציה) גבוהה למחרוזת חיפוש שהגולש מקליד.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של Google Trends
- Google Trends
- Google Hot Trends
- Google Insights for Search
- פרטים אודות השירות באתר גוגל
- מדריך גוגל טרנדז עבור קידום אתרים (אורכב 15.05.2020 בארכיון Wayback Machine)
הערות שוליים
- ^ gaza strip
- ^ barack obama
- ^ friday the 13th
- ^ internal revenue service
- ^ "barack obama" ו-"john mccain"
- ^ רבין
- ^ "גוגל מוסרת: יש לך שפעת". הארץ. 2008-11-17. נבדק ב-2019-07-03.
- ^ Matt Dabrowski, ContributorPollster, Political Analyst, How Google Trends Predicted Donald Trump's Rise, and What It Means For Polling, HuffPost, 2016-04-24 (באנגלית)
- ^ The Eurosearch Song Contest 2019, The Eurosearch Song Contest (באנגלית)
- ^ Dan Kabakov, Digital Marketing Specialist, Google Trends Full Guide on SEO, DanKabakov, 2020-03-11 (ארכיון)
30406467Google Trends