קאלדו ורדה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | מרק |
מטבח | פורטוגלי |
מוצא | פורטוגל |
אופן הגשה | חם |
מרכיבים עיקריים | קולרד, תפוח אדמה |
קלדו ורדה (בפורטוגזית: Caldo Verde) הוא מרק לאומי מהמטבח הפורטוגלי העשוי מתפוח אדמה ועלי קולרד ונפוץ בפורטוגל וברזיל[1].
המרק עשוי מעלי קולרד, תפוחי אדמה, בצל, שום, שמן זית ופלפל שחור שאותך מערבבים יחד ומבשלים[2][3].
נהוג להגיש את המרק באירועים חגיגיים בקערת חרס הנקראת טיג'לה (Tigela), בליווי לחם תירס בשם ברואה (Broa)[4].
מלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גם גרסאות שמבוססות על בשר חזיר, צ'וריסו או לינגויסה הנחתכות ומוגשות בתוך המרק.
היסטוריה
מקורו של המרק הוא ממחוז מיניו אשר בצפון פורטוגל והוא מבוסס על מתכון שהובא לפורטוגל על ידי סוחרים אנגלים[5].
אזכורים למרק מופיעים ביצירות ספרותיות רבות, כולל ספריו של הסופר קמילו קשטלו ברנקו.
בשנת 2011, נבחר המרק לאחד משבע פלאי הגסטרונומיה של פורטוגל, דבר שהבליט את חשיבותו התרבותית[6].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת קאלדו ורדה, באתר Leitesculinaria (באנגלית)
- הסגר ממשיך: 5 מתכונים של מרקים מיוחדים, באתר ZAP Rest
- קלדו ורדה – מרק ירוק עם תפוחי אדמה, כרוב וחוריסו, באתר Inlisbon
הערות שוליים
- ^ Ilí Lacerda, Ilídio Lacerda, The Secrets of Portuguese Cookery: Recipes for Delicious Food, Books on Demand, 2009, מסת"ב 978-3-8391-4529-6. (באנגלית)
- ^ קאלדו ורדה - ללא לקטוז מתכונים, באתר Foodiez
- ^ לא צריך מתכון: כך תיצרו את המרק המושלם לחורף הזה, באתר www.israelhayom.co.il
- ^ Na Cozinha do Vítor: Caldo Verde, LusoJornal, 2019-03-16 (ב־European Portuguese)
- ^ Walter C. Opello, Portugal: From Monarchy To Pluralist Democracy, Avalon Publishing, 1991-06-02, מסת"ב 978-0-8133-0488-5. (באנגלית)
- ^ Caldo Verde - Portuguese Green Soup, wetravelportugal.com (באנגלית אמריקאית)
קאלדו ורדה40257802Q770977