קאלדו ורדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
קאלדו ורדה
Caldo Verde
מאכלים
סוג מרק
מטבח פורטוגלי
מוצא פורטוגלפורטוגל פורטוגל
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים קולרד, תפוח אדמה

קלדו ורדהפורטוגזית: Caldo Verde) הוא מרק לאומי מהמטבח הפורטוגלי העשוי מתפוח אדמה ועלי קולרד ונפוץ בפורטוגל וברזיל[1].

המרק עשוי מעלי קולרד, תפוחי אדמה, בצל, שום, שמן זית ופלפל שחור שאותך מערבבים יחד ומבשלים[2][3].

נהוג להגיש את המרק באירועים חגיגיים בקערת חרס הנקראת טיג'לה (Tigela), בליווי לחם תירס בשם ברואה (Broa)[4].

מלבד הגרסה הבסיסית, קיימות גם גרסאות שמבוססות על בשר חזיר, צ'וריסו או לינגויסה הנחתכות ומוגשות בתוך המרק.

היסטוריה

מקורו של המרק הוא ממחוז מיניו אשר בצפון פורטוגל והוא מבוסס על מתכון שהובא לפורטוגל על ידי סוחרים אנגלים[5].

אזכורים למרק מופיעים ביצירות ספרותיות רבות, כולל ספריו של הסופר קמילו קשטלו ברנקו.

בשנת 2011, נבחר המרק לאחד משבע פלאי הגסטרונומיה של פורטוגל, דבר שהבליט את חשיבותו התרבותית[6].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא קאלדו ורדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Ilí Lacerda, Ilídio Lacerda, The Secrets of Portuguese Cookery: Recipes for Delicious Food, Books on Demand, 2009, מסת"ב 978-3-8391-4529-6. (באנגלית)
  2. ^ קאלדו ורדה - ללא לקטוז מתכונים, באתר Foodiez
  3. ^ לא צריך מתכון: כך תיצרו את המרק המושלם לחורף הזה, באתר www.israelhayom.co.il
  4. ^ Na Cozinha do Vítor: Caldo Verde, LusoJornal, ‏2019-03-16 (ב־European Portuguese)
  5. ^ Walter C. Opello, Portugal: From Monarchy To Pluralist Democracy, Avalon Publishing, 1991-06-02, מסת"ב 978-0-8133-0488-5. (באנגלית)
  6. ^ Caldo Verde - Portuguese Green Soup, wetravelportugal.com (באנגלית אמריקאית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

קאלדו ורדה40257802Q770977