צ'ורצ'חלה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
צ'וּרצ'חֶלָה (בגאורגית: ჩურჩხელა) הוא ממתק מסורתי שנאכל כקינוח. מקור הצ'ורצ'חלה הוא בקווקז הגאורגי, והוא מצוי גם בטורקיה וברוסיה.
צ'ורצ'חלה עשוי מאגוזי מלך (ולעיתים מאגוזים אחרים, שקדים או צימוקים), השזורים אחד לשני בחוט (בעזרת חוט ומחט), שנטבלים ברפרפת ענבים מתוקים, ונתלים לייבוש (כמו כביסה). מראה הצ'ורצ'חלה שנוצר דומה לנקניקיה, ומכאן שמו בטורקית Cevizli Sucuk, שמשמעותו "נקניק אגוז". המקבילה הארמנית נקראת "סוג׳וך". ממתק הצ'ורצ'חלה קיים בגאורגיה מאות שנים ונמכר כמעט בכל מקום במדינה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: צ'ורצ'חלה |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: צ'ורצ'חלה |
- צ'ורצ'חלה גרוזינית או סוגוק לוקום טורקי, מתכון בעברית
- אופן ההכנה (ברוסית)
- צ'ורצ'חלה ופלמושי (בגרמנית)
- תמונה של צ'ורצ'חלה