פנצנלה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פנצנלה (באיטלקית: Panzanella) הוא סלט מהמטבח האיטלקי שמקורו בעיר פירנצה שבטוסקנה. הסלט מכיל עגבניות ולחם יבש, וכן לעיתים גם בצלים ובזיליקום. הסלט מתובל ברוטב שמן זית וחומץ.
הסלט מוזכר בשיריו של המשורר האיטלקי ברונצינו מהמאה ה-16 - המתאר סלט מלפפונים ובצל המוגשים על לחם יחד עם שמן זית וחומץ. בעבר התבסס הסלט על בצל ולחם, ורק בראשית המאה ה-20 נוספו לסלט עגבניות (מתכון זה מופיע בספר משנת 1928 - "Le vie d'Italia"). סלט זה מקורו במטבח העניים ופשוטי העם - כשהוא מנצל ירקות זולים, ולחם שהתייבש.
כיום מקובל להשתמש בלחם יבש אשר הורטב במים ונסחט, עגבניות, מלפפונים, שמן זית וחומץ על מנת להכין את הסלט. לעיתים הסלט כולל גם גבינת מוצרלה, חסה, זיתים, צלפים, סלרי, אנצ'ובי, גזרים, בצל אדום, טונה, פטרוזיליה, ומנטה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
- מתכון באתר mako
- מתכון של גיל חובב
- מתכון
- דוד שושן, יד שנייה מאופה: מה עושים האיטלקים עם לחם יבש?, באתר הארץ, 28 בדצמבר 2020
32231541פנצנלה