פלפל בננה
פלפל הבננה (באנגלית: Banana pepper) הידוע גם בשם פלפל השעווה הצהוב או צ'ילי בננה) הוא חבר בגודל בינוני ממשפחת פלפלי הצ'ילי בעל טעם עדין וחריף. בעוד שהם בדרך כלל צהובים בהירים, הם יכולים להשתנות לירוק, לאדום או לכתום עם הבשלתם.[1] לעיתים קרובות הוא נכבש, ממולא או משמש כמרכיב גלם במזונות. זהו זן מהמין Capsicum annuum. טעמו אינו חריף במיוחד (500-0 יחידות סקוביל) וכמו ברוב הפלפלים, החריפות שלו תלויה בהבשלה של הפלפל, כאשר הבשל ביותר הוא מתוק יותר מאשר הצעיר.
מינוח
פרי בוגר יהיה בערך 8-5 ס"מ באורך ובעל צורה מעוקלת וצבע צהבהב הדומה לבננה, מה שהביא את השם הנפוץ של הפרי. הזן בעל שמות כמו פריגיטלו (מכונה בארצות הברית pepperoncini) הוא נקרא גם בשם הפלפל היווני הזהוב, הפלפל האיטלקי המתוק, או הפלפל הטוסקני.[2] הזנים החריפים והגדולים יותר של פלפל בננה נקראים פלפל צהוב הונגרי אם כי גם בהם יש זנים מתוקים.[3]
גידול
הצמח דורש שמש מלאה, כמו זני Capsicum annuum אחרים, ויש להתייחס אליו כמו לרוב הצמחים האחרים במשפחת הפלפלים. ניתן לגדל צמחים מזרעים ומיחורים. צמח בוגר יגיע לגובה של 1 עד 2 מטר וניתן לגדל אותו בסוגי אקלים רבים, אך מעדיף אקלים חם יותר. הזנים כוללים בעלי שמות כמו
- בננה מתוקה מוקדמת
- פלפל צהוב הונגרי
- צהוב ארוך מתוק
- בננה מתוקה
- הונגרית מתוקה[3]
מידע תזונתי
פלפל בננה גולמי מכיל 92% מים, 5% פחמימות ושומן וחלבון זניחים. הם מקור עשיר של ויטמין C, המכילים 100% מהערך היומי (DV) בכמות ייחוס של 100 גרם. ויטמין B6 קיים בתכולה משמעותית של 28% DV, ללא מיקרו-נוטריינטים אחרים בכמויות ניכרות.
מידע נוסף
- פלפלי בננה כבושים נמכרים בדרך כלל פרוסים ומשמשים לקישוט פיצות, כריכים וסלטים יווניים.[4]
- פלפלי בננה כבושים וממולאים הם תכלילים נפוצים בחטיפי אנטיפסטו במילוי פרושוטו ו/או גבינה .
- פלפלי בננה ממולאים מוגשים חמימים עם מגוון נקניקיות (סאלסיצ'ה) וגבינות איטלקיות.
- פלפלי בננה קצוצים או חתוכים לקוביות משמשים ברליש וברטבי סלסה רבים כדי להוסיף מתיקות עם פלפלים אחרים המספקים חריפות.
- פלפל בננה עשוי להיות משומר יחד עם פלפלים ירוקים חריפים אחרים כגון חלפניו.
- באג'י, אוכל חטיף.[5]
לקריאה נוספת
- רשימת זני פלפלים
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Andrews, Jean (2000). The peppers cookbook: 200 recipes from the pepper lady's kitchen. University of North Texas Press. p. 11. ISBN 1574411934. OCLC 57594932.
- ^ Thompson, Kat (2019-05-13). "13 Peppers You Need to Know". Thrillist. נבדק ב-2019-06-02.
- ^ 3.0 3.1 Jean Andrews (1995). Peppers: The Domesticated Capsicums, New Edition. University of Texas Press. p. 97. ISBN 978-0-292-70467-1. נבדק ב-31 באוגוסט 2012.
{{cite book}}
: (עזרה) - ^ Creasy, Rosalind (2000). The edible pepper garden. Periplus. p. 51. ISBN 9625932968. OCLC 473935012.
- ^ "Chilli Bajji or Milagai Bajji or Mirchi Bajji : how to make bajji ; bajji recipe".
38063956פלפל בננה