רליש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כאן משתמשים בשלושה סוגי רלישים לליווי (בצד ימין למעלה), מוצר קמח תירס מהמטבח האפריקאי

רליש הוא קונדימנט מבושל וכבוש העשוי מירקות חתוכים, פירות, מלפפונים חמוצים או עשבי תיבול.[1]

לרליש יש דוגמאות במבחר מטבחים בעולם. הדוגמאות המובילות לרליש הן צ'אטני ההודי והרליש הצפון אמריקאי, הווריאציה ההודית היא רוטב מתובל שמוגש לרוב עם מאכלים מהמטבח ההודי. הווריאציה האמריקאית היא ריבת מלפפונים חמוצים, שמוגשת עם נקניקיות או המבורגרים. בצפון אמריקה, המילה "רליש" משמשת לעיתים קרובות כדי לתאר מגוון סוגים של קונדימנט שעשוי מלפפון חמוץ קצוץ דק, שמיר ותבלינים מתוקים.

סקירה

קיופולו (Кьопоолу), תענוג מהבלקן עשוי פלפל אדום, חצילים ושום

רליש מורכב בדרך כלל מחתיכות ירק או פרי שבשל גודלן ניתן להבחין בהם ברוטב. ניתן להשתמש גם בעשבי תיבול, וחלק מסוגי הרליש, כגון כרמולה, מוכנים באמצעות עשבי תיבול ותבלינים. הרליש יכול להיות מורכב מסוג אחד או משילוב של ירקות ופירות, קצוצים גס או דק; המרקם ישתנה בהתאם לחיתוך, בדרך כלל הרליש אינו חלק כמו קטשופ. לרליש יש בדרך כלל טעם חזק המשלים או מוסיף את פריט המזון העיקרי איתו הוא מוגש.

בארצות הברית

בארצות הברית, הרליש המסחרי הנפוץ ביותר עשוי ממלפפונים כבושים ונמכר בתור רליש חמוצים. אחד הקונדימנטים הנפוצים ביותר בשימוש בארצות הברית. שתי גרסאות מובילות הן: רליש המבורגר (רליש חמוצים על בסיס קטשופ או רוטב) וריליש נקניקיות (רליש חמוצים עלמ בסיס רוטב או חרדל). רליש מסחרי נוסף זמין בארצות הברית הוא תבלין מבוסס תירס (תירס).החברות היינץ, Vlasic ו-Claussen ידועות בארצות הברית כיצרניות של מלפפונים כבושים ורליש חמוצים. רליש בסגנון שיקגו הוא תבלין חמוצים מתוק המהווה מרכיב סטנדרטי בנקניקייה בסגנון שיקגו. רליש חמוצים הוא מרכיב חשוב בסוגים רבים של הגרסה האמריקאית של רוטב טרטר.

מחוץ לארצות הברית

רליש נקניקיות מוגש בדרך כלל עם קומפלטוס צ'יליאני (סלנג מקומי לנקניקייה), הידוע גם בשם סלסה אמריקנה (רוטב אמריקאי) או בשם אמריקנה.

גלריה

לקריאה נוספת

  • Alfeld, B.E.S. (2008). Pickles to Relish. Pelican Publishing Company. ISBN 978-1-4556-1043-3. נבדק ב-3 בנובמבר 2017. {{cite book}}: (עזרה)

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא רליש בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Amelia Jeanroy, Karen Ward, Canning and Preserving For Dummies, John Wiley & Sons, 2009-09-08, מסת"ב 978-0-470-50455-0. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33061295רליש