פלפל צהוב הונגרי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
הפלפל צהוב הונגרי (בהונגרית: Zöldpaprika מילולית "פלפל ירוק"; בלטינית: Capsicum annuum) הוא זן בינוני של פלפל עם טווח רחב בסולם סקוביל (סולם החריפות) של 1,000 עד 15,000 יחידות סקוביל.[1][2][3] סוגים מסוימים אינם חריפים כלל (אפס סקוביל). הוא מכונה בהונגריה גם בשם "פלפל מאכל".
תיאור
פלפל זה נקטף בדרך כלל לפני הבגרות כשהוא עדיין צהוב. אורכו נע בין 15-10 ס"מ מהקצה המחודד עד לנקודה המעוגלת. עם ההתבגרות, הפלפל הופך לכתום, ואחר כך לאדום. על אף שהוא דומה במראהו למה שמכונה "פלפל בננה" (אנ') כאשר הוא לא בשל, אך זהו זן שונה.[4]
בשל קלות הגידול והפרודוקטיביות של הצמח, גננים ביתיים רבים מחמיצים אותם בשלמות או כפרוסים לטבעות.[5][6][7]
זנים
- פלפל סנטשי היא פפריקה עדינה, בעלת מעמד גאוגרפי מוגן.[8] נקרא על שם העיירה סנטש.
- פלפל TV, הקיצור של "tölteni való", כלומר למילוי. גרסה עדינה בעלת ערך גבוה הנאכל גולמית, משמש למאכלים שונים, או, כפי ששמו מרמז, יכול לשמש לפלפל ממולא, ממולא בתערובת של אורז ובשר ומוגש עם ברוטב עגבניות, הטעם דומה ללצ'ו.
- פלפל לצ'ו, גרסה זולה יותר, בשל מדי ומתון, לעיתים קרובות עם גוון של צבע כתום. כפי ששמו מרמז, משמש לעיתים קרובות למאכלים שונים המבוססים על לצ'ו.
- פלפל בודיסלו היא פלפל צהוב הונגרי חריף. נראה מאוד דומה לפלפל TV, חריפותו היא בסביבות 10,000 בסולם סקוביל. נקרא על שם הכפר Bogyiszló, שבו הוא נקטף באופן מסורתי.
גלריה
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ "Peppers" (PDF). נבדק ב-2012-10-09.
- ^ "Classifying Chile Peppers". Aggie-horticulture.tamu.edu. אורכב מ-המקור ב-2012-07-01. נבדק ב-2012-08-11.
- ^ "The Master Gardener Journal". Ag.arizona.edu. 2004-11-21. נבדק ב-2012-08-11.
- ^ Lori Alden. "Cook's Thesaurus: Fresh Chiles". Foodsubs.com. נבדק ב-2012-08-11.
- ^ "Archived copy". אורכב מ-המקור ב-2011-11-08. נבדק ב-2012-05-07.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "Growing Peppers (University of Illinois Extension)". Web.extension.illinois.edu. נבדק ב-2012-08-11.
- ^ "NMSU: Growing Peppers in New Mexico Gardens". Aces.nmsu.edu. נבדק ב-2012-08-11.
- ^ "Oltalom alatt álló földrajzi árujelzők". Földrajzi árujelzők.
38070325פלפל צהוב הונגרי