פריגיטלו
פריגיטלו | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | צומח |
מערכה: | בעלי פרחים |
מחלקה: | דו-פסיגיים |
סדרה: | סולנאים |
משפחה: | סולניים |
סוג: | פלפלת |
שם מדעי | |
Capsicum annuum |
ה- פריגיטלו (ברבים friggitelli) הוא פלפל צ'ילי איטלקי מתוק מהמין Capsicum annuum.[1] ידוע גם בשם הפלפל היווני הזהוב, הפלפל האיטלקי המתוק, או הפלפל הטוסקני.[2] בארצות הברית הם עשויים להיקרא " פפרונציני"; ונבדלים מהפפרוצ'יני האיטלקי, שהם פלפל צ'ילי איטלקי חריף. בארצות הברית, הם עשויים להיקרא גם פלפלי פפרוניקי זהוב יווני או פלפלי סלוניקה מוזהבים עדינים.[3] לפריגיטלו חריפות עדינה ורמז למרירות. ולעיתים מוחמץ ונמכר בצנצנות. באיטליה הפריגיטלו מזוהה בעיקר עם טוסקנה. הזן היווני, שהוא מתוק יותר, נפוץ במקומות אחרים באירופה ובארצות הברית.[1]
גידול
כמו זנים רבים אחרים של Capsicum annuum, ה-friggitello דורש אקלים חם עם הרבה אור שמש ולא סובלני לכפור. לזרעים לוקח 10 עד 14 ימים לנבוט, הצמח יגיע לבגרות תוך 70 עד 80 יום. מעריך קרקעות מעט עשירות ומנוקזות היטב, אך אדמה מופרית יתר תגרום לפחות פירות. לצמח יש פוטנציאל להצמיח שפע של פירות, ולכן צריך למנוע ממנו ליפול בגלל משקל הפירות. יש לקטוף את הפירות כאשר הם בגודל 5–7.5 סנטימטרים (2.0–3.0 אינץ') אורך. פירות בוגרים יהפכו בסופו של דבר לאדומים, אבל עדיף לקטוף אותם כשהם עדיין ירוקים. [1]
שימוש קולינרי
אף על פי שהוא מוחמץ לעיתים קרובות, לפריגיטלו יש טעם מורכב המוערך ביותר כאשר הוא נאכל טרי. זה מתאים מאוד להקפצה, מלית ופיצה. הוא משתלב יפה עם פירות ומהווה מרכיב מתאים לשימוש בסלטים ולפתנים או בכריכים.[1]
מוגש לעיתים קרובות גם עם קבב, כגון İskender kebap . פריגיטלי כבוש יכול להשתנות בצבע מצהוב עז ועד צהוב-ירוק עז. לפעמים מוסיפים צביעה.[4] אם מוחמצים, פריגיטלי נשטפים לפעמים במים קרים לפני ההגשה כדי להפחית את ההשפעות של תמלחת הכבישה על הטעם.[2]
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 1.2 1.3 Iannotti 2011, p. 151.
- ^ 2.0 2.1 Kipfer 2011, p. 419.
- ^ "Pepperocini (Product of Greece)". נבדק ב-16 בדצמבר 2018.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ "Pepperocini (Product of Greece)".
33064520פריגיטלו