פיוז'ן (בישול)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
שילוב של המטבח היפני והווייטנאמי: סלמון מעושן עטוף בנייר אורז, בתוספת אבוקדו, מלפפון ו-crab stick
שווארמה וסלט ירקות מההמטבח המזרח-תיכוני עם צ'יפס מהמטבח האירופאי

פיוז'ןהוא סגנון בישול שנוצר בעשרות השנים האחרונות. בסגנון בישול זה, נעשה שימוש בטכניקות בישול וחומרי גלם שמקורם ממטבחים שונים בעולם.

הפיוז'ן התאפשר עקב ההתפתחויות הטכנולוגיות, שאפשרו את שינוע מוצרי המזון השונים בין חלקי העולם תוך פגיעה מינימלית באיכותם, ולרוב אף ללא פגיעה כלל.

סגנונות הפיוז'ן השונים צמחו בעיקר בערי מהגרים גדולות, שם נמצאים זה לצד זה בני קהילות שונות ורעיונות שונים עוברים ביניהן וחודרים לבישול.

בישראל, כמדינת מהגרים, נפוצים מאכלי פיוז'ן, למשל במאכלי רחוב המציגים עירוב של מאכלים מהמטבח המזרח-תיכוני עם מאכלים ממטבחי אירופה כגון שניצל או סטייק בפיתה, שווארמה עם חומוס וצ'יפס.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0