פול (מאפייה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש


שגיאות פרמטריות בתבנית:חברה מסחרית

שימוש בפרמטרים מיושנים [ אנשי מפתח ]

Paul
נתונים כלליים
סוג פרטי
תקופת הפעילות 1889–הווה (כ־135 שנים)
חברת אם גרופ הולדר
מיקום המטה מרק-אן-בארל, צרפת
ענפי תעשייה מסעדנות
מוצרים עיקריים מזון מהיר/מאפייה-בית קפה, כולל מגוון סוגים של לחם כגון כעכים ומאפין, כריכים קרים, סלטים, מרקים, עוגות ומגדנאות
רווח 450 מיליון דולר אמריקני [דרוש מקור]
אנשי מפתח

שארלמנייה מאיוט, מייסד

פרנסיס הולדר
 
אתר רשמי

פול (בצרפתית: Paul) היא רשת מאפיות ובתי קפה צרפתית, שהוקמה ב-1889 בעיר קרויה, בצפון צרפת, על ידי שארלמנייה מאיוט. מטה התאגיד Boulangeries Paul SAS נמצא בעיר מרק-אן-בארל, ליד העיר ליל.

חנות של הרשת בכיכר ואצלב, פראג
מקרונים בפול

נכון לאוגוסט 2011, ישנן מעל 436 מאפיות ובתי קפה פול בזכיינות (326 בצרפת ו-127 ב-24 ארצות נוספות) בצרפת, ספרד, בלגיה, בריטניה, הולנד, צ'כיה, טורקיה, יוון, רומניה, מרוקו, לבנון, ערב הסעודית, כווית, איחוד האמירויות, בחריין, יפן, טאיוון, ירדן, סין, מצרים וארצות הברית. הרשת מתמחה בהגשת מוצרים צרפתיים, כולל לחמים, קרפים, כריכים, מקרונים, מרקים, עוגות, מגדנאות, קפה, יין ובירה. גרופ הולדר היא חברת האם של פול.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פול בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

24230415פול (מאפייה)