פוטן ראפה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פוטן ראפה
Poutine râpée

פוטן ראפה או פוטן מגורר (בצרפתית: Poutine râpée) הוא מאכל אקדיאני מסורתי.

מאפיינים

בצורתו השכיחה ביותר המאכל מורכב מכיסוני תפוחי אדמה מבושלים במילוי בשר חזיר. בדרך כלל מכינים אותו עם תערובת של מחית תפוחי אדמה מגוררים. גרסאות מסוימות של המנה דורשות לבשל את הכיסון לבד במשך מספר שעות.[1]

בגלל הזמן שלוקח להכין פוטן ראפה, הוא נחשב בדרך כלל כארוחה מיוחדת לאירועים, פופולרי במיוחד במהלך החגים. סוכר לבן או חום, סירופ מייפל או שימור פירות עשויים ללוות את המנה.[2]

אטימולוגיה

מקור המונח פוטן אינו ברור, אך ייתכן שמדובר בסירוס המילה של "פודינג"; râpé,-e היא מילה צרפתית עבור "מגורר". לכן, poutine râpée אפשר לתרגם מילולית כ"פודינג מגורר".

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37979322פוטן ראפה