פיזי (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פיזי
Pyzy

פיזיפולנית: Pyzy; ביחיד: Pyza) הם סוג של כיסונים (בפולנית השם הכולל לכל סוגי הכופתאות הוא: kluski).

מאפיינים

המנה מכונה לרוב ברבים שלה כפיזי, מכיוון שהיא מוגשת בדרך כלל כארוחה עיקרית: כ-kluski גדול בצורת אליפסה, האופייני למטבח הפולני.[1]

פיזי תפוחי אדמה

Kartacze (מנת תפוחי אדמה)

פיזי תפוחי אדמה מוכנים מתפוחי אדמה גולמיים או מתערובת של תפוחי אדמה גולמיים ומבושלים,[2] אופציונלי בתוספת קמח, ביצים ומלח, מבושלים במים רותחים. ממולאים במלית בשר, טוורוג או פטריות, לחלופין מוגשים ללא מלית, ובמקום זה עם בייקון, שומן חזיר או בצל מטוגן.

פיזי מחמצת

Pampuchy (כופתאות שמרים מאודות)

פיזי חמוץ או pyzy drożdżowe מוכנים מקמח, ביצים, שמרים, חלב, חמאה, סוכר ומלח.[3] אלה מבושלים במים רותחים או על אדים (ראו Pampuchy). בספרות נאמר כי ניתן להכין פיזי גם על ידי אפייה בתנור.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ "Świętokrzyskie pyzy". Wolnakuchnia.pl (בפולנית). נבדק ב-28 באוגוסט 2017. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ Pyzy borowiackie. Ministry of Agriculture and Rural Development (Poland)
  3. ^ Maria Śleżańska (1892). "Rozdział XVII. Potrawy mączne i z jaj (section "390. Pyzy")". Kucharz wielkopolski: praktyczne przepisy gotowania smacznych a tanich potraw, smażenia konfitur, pieczenia ciast, przyrządzania lodów, kremów, galaret, deserów, konserwów i wędlin oraz różne sekreta domowe. Poznań: J. Leitgeber. pp. 160–161.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0