עינב ברמן
עינב ברמן (נולדה ב-1971) היא שפית ישראלית.
עינב ברמן למדה פיזיקה ופילוסופיה באוניברסיטה, היא לא למדה בישול באופן מסודר. עבדה במסעדת אורנה ואלה בשנים 1995–2006, בהתחלה כברמנית ואחר-כך כקונדיטורית וכשפית ראשית. היא השתלמה בשתי מסעדות מישלן שונות באיטליה[1]: ג'ויה הצמחונית במילאנו[2] ומסעדת קוואטרו פאסי[3] באמלפי. אחרי שנולד בנה עזבה את המסעדה.
בנובמבר 2007 פתחה את מסעדת הביסטרו "אסיף" ברחוב לילנבלום בנווה צדק, שתפריטה התחלף מדי עונה. המסעדה, שנסגרה בתחילת שנת 2012, נבחרה על ידי ז'אנה גור, עורכת כתב העת "על השולחן", כאחת מעשר המסעדות האהובות עליה בתל אביב. ברמן עבדה בקבוצת המסעדות נואר[4], ובשנת 2016 פתחה יחד עם השפית יהלומה לוי את "יהלומה בנמל"[5] ואת "ביסטרו נח"[6][7]. בשנת 2017 פתחה את מסעדת "איטלקי מקומי" שקצרה שבחים רבים[8][9][1].
בשנת 2006 ראה אור בהוצאת אחוזת בית הספר "אורנה ואלה: ספר המתכונים" אותו כתבה ברמן ביחד עם אלה שיין ואורנה אגמון.
גלריית תמונות
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: עינב ברמן |
- מסעדת אסיף באתר rol
- מסעדת אסיף באתר rest
- מיכל פלטי, חמש עיקריות, ארבעה קינוחים, באתר הארץ, 30 באוקטובר 2007
- לרה רוטר, מוסד קולינרי בדרך?, באתר וואלה, 1 בנובמבר 2007
- עינב ברמן, בטיפול, באתר על השולחן, 11 בנובמבר 2009
- אלון צרפתי, חגיגת אסיף: ביקורת מסעדה, באתר nrg, 25 בינואר 2009
- שגיא כהן, סלח לי, אבל אתה נושך את צווארי, באתר nrg, 14 בדצמבר 2007
- יעל רייף, ארוחת בוקר באסיף: אוכל מוקפד ושירות בעייתי, באתר עכבר העיר, 29 ביולי 2010
- ורדה גלזר, גלידות, יין ובשרים: מה אוכלים בנווה צדק?, באתר עכבר העיר, 7 ביולי 2010
- אסיף סוף סוף, באתר פודהה, 24 ביולי 2010
- מתן אברמוביץ', הבראנצ'ים הטובים בתל אביב, באתר עכבר העיר, 1 באוקטובר 2009
- גלי וולוצקי, הפסקה לעסקית: אסיף, באתר כלכליסט, 15 ביוני 2008
- דניאל רוגוב, דוכן ההפתעות, באתר הארץ, 5 בדצמבר 2007
- אבי אפרתי, שאפו, שפית, באתר וואלה, 18 במרץ 2010
- גן עדן עירוני, באתר טיק טאק יוצא לאכול, 14 באפריל 2010
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 מאת מערכת טיים אאוט, פרסי האוכל 2017: השפית הכי טובה בתל אביב, באתר טיים אאוט, 2017-11-08
- ^ Joia – Milan - a MICHELIN Guide Restaurant, MICHELIN Guide (באנגלית אמריקאית)
- ^ Quattro Passi – Marina del Cantone - a MICHELIN Guide Restaurant, MICHELIN Guide (באנגלית אמריקאית)
- ^ גלי וולוצקי, מה מתבשל: פתיחות ושינויי כיוון, באתר כלכליסט, 23.10.13
- ^ יעל לאור, יהלומה בנמל: גירל פאוור במיטבו, באתר וואלה, 2 בפברואר 2016
- ^ מאת שירי כץ, ביסטרו נח: השפית עינב ברמן חוזרת למטבח עם יהלומה, באתר טיים אאוט, 2016-07-27
- ^ שגיא כהן (2016-10-26). "אתם רעבים? זה הזמן לקפוץ ל"נח ביסטרו"". הארץ. נבדק ב-2022-03-10.
- ^ שגיא כהן (2017-10-26). ""איטלקי מקומי" היא מסעדה שהצלחות בה זורחות (וגם הפנים שלכם אחרי שתאכלו את מה שיש בהן)". הארץ. נבדק ב-2022-03-10.
- ^ גורפינקל, חיליק (2017-12-16). "הביקורת של חיליק: "איטלקי מקומי" בנמל ת"א פשוט מצוינת". Globes. נבדק ב-2022-03-10.
33413075עינב ברמן