עינב ברמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

עינב ברמן (נולדה ב-1971) היא שפית ישראלית.

עינב ברמן למדה פיזיקה ופילוסופיה באוניברסיטה, היא לא למדה בישול באופן מסודר. עבדה במסעדת אורנה ואלה בשנים 1995–2006, בהתחלה כברמנית ואחר-כך כקונדיטורית וכשפית ראשית. היא השתלמה בשתי מסעדות מישלן שונות באיטליה[1]: ג'ויה הצמחונית במילאנו[2] ומסעדת קוואטרו פאסי[3] באמלפי. אחרי שנולד בנה עזבה את המסעדה.

בנובמבר 2007 פתחה את מסעדת הביסטרו "אסיף" ברחוב לילנבלום בנווה צדק, שתפריטה התחלף מדי עונה. המסעדה, שנסגרה בתחילת שנת 2012, נבחרה על ידי ז'אנה גור, עורכת כתב העת "על השולחן", כאחת מעשר המסעדות האהובות עליה בתל אביב. ברמן עבדה בקבוצת המסעדות נואר[4], ובשנת 2016 פתחה יחד עם השפית יהלומה לוי את "יהלומה בנמל"[5] ואת "ביסטרו נח"[6][7]. בשנת 2017 פתחה את מסעדת "איטלקי מקומי" שקצרה שבחים רבים[8][9][1].

בשנת 2006 ראה אור בהוצאת אחוזת בית הספר "אורנה ואלה: ספר המתכונים" אותו כתבה ברמן ביחד עם אלה שיין ואורנה אגמון.

גלריית תמונות

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 מאת מערכת טיים אאוט, פרסי האוכל 2017: השפית הכי טובה בתל אביב, באתר טיים אאוט, ‏2017-11-08
  2. ^ Joia – Milan - a MICHELIN Guide Restaurant, MICHELIN Guide (באנגלית אמריקאית)
  3. ^ Quattro Passi – Marina del Cantone - a MICHELIN Guide Restaurant, MICHELIN Guide (באנגלית אמריקאית)
  4. ^ גלי וולוצקי, מה מתבשל: פתיחות ושינויי כיוון, באתר כלכליסט, ‏23.10.13
  5. ^ יעל לאור, יהלומה בנמל: גירל פאוור במיטבו, באתר וואלה, ‏2 בפברואר 2016
  6. ^ מאת שירי כץ, ביסטרו נח: השפית עינב ברמן חוזרת למטבח עם יהלומה, באתר טיים אאוט, ‏2016-07-27
  7. ^ שגיא כהן (2016-10-26). "אתם רעבים? זה הזמן לקפוץ ל"נח ביסטרו"". הארץ. נבדק ב-2022-03-10.
  8. ^ שגיא כהן (2017-10-26). ""איטלקי מקומי" היא מסעדה שהצלחות בה זורחות (וגם הפנים שלכם אחרי שתאכלו את מה שיש בהן)". הארץ. נבדק ב-2022-03-10.
  9. ^ גורפינקל, חיליק (2017-12-16). "הביקורת של חיליק: "איטלקי מקומי" בנמל ת"א פשוט מצוינת". Globes. נבדק ב-2022-03-10.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

33413075עינב ברמן