עוגת טיפת גשם
![]() | |
מאכלים | |
---|---|
סוג | קינוח |
מוצא | יפן |
ממציא | Kinseiken |
מרכיבים עיקריים | מים, אגר |
עוגת טיפת גשם (ביפנית: 水信玄餅, מיזו שינגן מוצ'י)[1] היא קינוח העשוי ממים ואגר המזכיר טיפת גשם גדולה. הוא נהיה פופולרי לראשונה ביפן ב-2014 ולאחר מכן זכה לתשומת לב בין-לאומית.
היסטוריה
ביפן הקינוח ידוע בשם מיזו שינגן מוצ'י (水信玄餅).[1] העוגה היא התפתחות של הקינוח היפני "שינגן מוצ'י" (信玄餅), אשר פותח בשנות ה-60[2] בהשראת "מוצ'י אבקאווה" (安倍川餅) מתוצרת מקומית, הנאכלת באופן מסורתי במהלך פסטיבל אובון במחוזות ימאנשי ושיזואוקה.[3]
שינגן מוצ'י, כמו אבקאווה מוצ'י, היא עוגת אורז ("מוצ'י") מכוסה בקינאקו (קמח סויה קלוי) וסירופ סוכר חום.[2][4] היא נקראה על שמו של טקדה שינגן, דאימיו מפורסם ששלט על ימאנשי בתקופת סנגוקו. יש הטוענים כי הוא השתמש במוצ'י שהורכב מקמח אורז וסוכר כמאכל חירום בתקופות הלחימה.[4][5][6]
מיזו שינגן מוצ'י

קינסייקן, אשר משרדיה הראשיים ממוקמים בבהאקשו, ימאנאשי, הביאה את הרעיון של מיזו שינגן מוצ'י.[7][8]
מיזו (水) פירושו מים, ושינגן מוצ'י (信玄餅) היא סוג של עוגת אורז מתוקה (מוצ'י) מתוצרת חברת קינסייקן.[7] בשנה שלפני כן בשנת 2013, קינסייקן חקרה את הרעיון של הכנת מים אכילים.[7] הקינוח הפך לטרנדי ואנשים ערכו טיולים מיוחדים לאזור כדי לאכול את המנה.[9]
הקינוח הוצג ביריד האוכל של סמורגסבורד, ניו יורק, על ידי דארן וונג באפריל 2016.[10][11] זמן קצר לאחר מכן, המסעדה Yamagoya שבלונדון פיתחה גרסה חדשה של הקינוח.[9] הקינוח נמכר גם בערכות להכנה בבית.[12]
תיאור

העוגה עשויה ממים מינרליים ואגר; ולכן, אין בה כמעט קלוריות.[11] המים של המנה המקורית מתקבלים מהר קאיקומה שבדרום האלפים היפניים, והיא תוארה כבעלת טעם מתוק עדין.[7] אגר הוא חלופה טבעונית לג'לטין שעשוי מאצות ים.[10]
לאחר חימום המים והאגר מצננים את הנוזל.[10] סירופ דמוי מולסה, הנקרא "kuromitsu", וקמח סויה, הנקרא kinako, משמשים כתוספות.[9] המנה נראית כמו טיפת גשם שקופה, אם כי יש המשווים את הקינוח גם למדוזות.[9] הקינוח חסר הטעם ברובו נמס כשהוא נכנס לפה ויש לאכול אותו מיד, או שהוא יימס ויתחיל להתאדות לאחר עשרים דקות.[9]
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Crowley, Chris (31 במרץ 2016). "Here's the New Japanese Water Cake That Will Debut at Smorgasburg". Grub Street (באנגלית אמריקאית). נבדק ב-2023-06-05.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ 2.0 2.1 "History of Kikyouya Company". Kikyouya Company (ביפנית). נבדק ב-2023-06-05.
- ↑ "History of the Kikyou Shingen Mochi". Kikyou Shingen Mochi. 2003-12-08. אורכב מ-המקור ב-2003-12-08. נבדק ב-2023-06-05.
- ^ 4.0 4.1 "信玄餅 | 金精軒". 金精軒 | 山梨県北杜市で和菓子屋を営んでおります。 (ביפנית). 2011-01-31. נבדק ב-2021-07-18.
- ↑ "Raindrop Cake, A Low Calorie Japanese Dessert You Need To Try!". Honest Food Talks (באנגלית בריטית). 2021-06-01. נבדק ב-2021-07-18.
- ↑ Kay (4 ביוני 2014). "This amazing water cake just may be the most delicate sweet ever created!". SoraNews24 (באנגלית). נבדק ב-2023-06-05.
{{cite web}}
: (עזרה) - ^ 7.0 7.1 7.2 7.3 "Mizu Shingen Mochi: Water You Can Eat?". Japan Info. 9 בפברואר 2016. אורכב מ-המקור ב-2018-03-16. נבדק ב-2018-08-16.
{{cite web}}
: (עזרה) - ↑ "2019年 水信玄餅をお求めの方へ | 金精軒". 金精軒 | 山梨県北杜市で和菓子屋を営んでおります。 (ביפנית). 2019-05-01. נבדק ב-2021-07-18.
- ^ 9.0 9.1 9.2 9.3 9.4 Maitland, Hayley (2018-08-14). "Everything You Need To Know About Raindrop Cakes". British Vogue. נבדק ב-2018-08-16.
- ^ 10.0 10.1 10.2 "What is a Raindrop Cake – How to Make a Raindrop Cake". Delish. 2018-03-13. נבדק ב-2018-08-16.
- ^ 11.0 11.1 Strutner, Suzy; Aiken, Kristen (2016-03-31). "Get Ready, This Magical Raindrop Cake Is Coming To America". HuffPost. נבדק ב-2018-08-16.
- ↑ "Raindrop Cake Making Kit". Raindrop Cake. 2017-08-08. נבדק ב-2018-08-16.
עוגת טיפת גשם38654934Q24890727