בסבוסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
בסבוסה
בסבוסה עם אגוזים
בסבוסה עם אגוזים

בסבוסה (או הריסה או נמאורה, ערבית: بسبوسة) היא מנת קינוח המשתייכת למטבח הים תיכוני. את הבסבוסה מכינים מבלילת סולת וממתיקים אותה בעזרת מי זהר או מי ורדים. הבסבוסה היא חלק מהמטבח הערבי, הטורקי, היווני, הארמני ואף המטבח הישראלי. שם הקינוח בפרסית, ראבאני, הוא השם המקובל במטבח הטורקי והיווני [1].

מידע נוסף

הבסבוסה נפוצה בעיקר במטבח הערבי והים-תיכוני ואף מכינים אותה בצפון אפריקה ומדינות הבלקן. באזור הלבנט מכנים את המנה בשם הריסה, וכן בשטחי המגרב ובאלכסנדריה שבמצרים. הבסבוסה היא מנה פופולרית במיוחד בפי הקופטים במצרים, שכן הם אוכלים ממנה לפני צומות, כמו צום התענית הגדולה וצומות גדולים אחרים.

קיימת גם גרסה כוויתית למנה - פסטושה (או פסטוצ'ה), קינוח שנוצר לראשונה בשנת 2010. הפסטושה דומה לבסבוסה, היא עשויה מסולת אותה משרים בסירופ מתוק. אלא, שאת הפסטושה מקשטים בפיסטוקים ובמי זהר [2].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא בסבוסה בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26294708בסבוסה