ספיחה (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ספיחה
صفيحة
ספיחה
ספיחה
מאכלים
סוג מאפה בשרי
אזור מוצא לבנט
מוצא סוריה, לבנון, ירדן, ישראל
מרכיבים עיקריים בצק, בשר כבש, עגבניה, בצל

ספיחה (ערבית: صفيحة) הוא מאפה בשרי מאזור הלבנט. הוא מורכב מבצק דק ומעליו שכבה של בשר כבש או טלה טחון, המעורבב עם בצל, צנוברים ותבלינים נוספים.[1] גודלו בדרך כלל כפיתה אישית.

בלבנון, נהוג להגיש את הספיחה עם בשר טחון, בצל, קוביות עגבנייה, צנוברים, מלח, פלפל, ותבלינים כדוגמת קינמון, סומאק ודבשת רימון. העיר הלבנונית בעלבכ ידועה במיוחד בשל הספיחה שלה.[2] הספיחה פופולרית גם בסוריה ובארץ ישראל.

הספיחה הוא אוכל רחוב פופולרי ביותר בברזיל, שם הוא ידוע בשם esfiha או esfirra. הוא הגיע למדינה על-ידי מהגרים מסוריה ומלבנון בשלהי המאה ה-20.[3]

ספיחה בעלבכיה, או ספיחה בנוסח בעלבכ

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ספיחה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ The world's best street food : where to find it & how to make it., First edition, 2012, מסת"ב 978-1-74321-664-4
  2. ^ Nada Saleh, New flavours of the Lebanese table, Revised and updated edition, 2007, מסת"ב 978-1-4481-1876-2
  3. ^ John Tofik Karam, Another arabesque : Syrian-Lebanese ethnicity in neoliberal Brazil, Philadelphia: Temple University Press, 2007, עמ' 127-128, מסת"ב 978-1-59213-541-7
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32745569ספיחה (מאכל)