סלט מימוזה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט מימוזה
Cалат Mимоза

 

סלט מימוזהרוסית: Cалат Mимоза) הוא סלט רוסי חגיגי שמרכיביו העיקריים הם גבינה, ביצים, דגים משומרים, בצל ומיונז.

מקור השם

סלט מימוזה קיבל את שמו בגלל הדמיון שלו לפרחי מימוזה (אנ') הפזורים על השלג. הדמיון מושג על ידי פירור ופיזור חלמון ביצה מבושל על פני שטח הסלט. הפופולריות של הסלט בברית המועצות (וכיום במדינות ברית המועצות לשעבר) הובילה להופעתם של מגוון רחב של מתכונים.[1] [2]

הכנה

מתכון קלאסי הוא להניח שכבות של מרכיבים, בקערה, עם מיונז בין השכבות. המרכיבים האופייניים כוללים:

  • דג משומר, מנוקז, שהוסר מעצמות ומעוך. המינים הנפוצים הם סלמון, דג אוקיינוס ממשפחת הרמחניים, מקרל או טרוטה.[3]
  • גבינה קשה, מפוררת דק, מפוזרת.
  • חלבונים מבושלים, מגוררים גס, מפוזרים. לפעמים משתמשים בחלמונים, ללא החלבונים.[3] לפעמים משתמשים בביצים קשות שלמות.[4]
  • חלמונים מבושלים, מפוררים דק, מפזרים מעל.
  • בצל קצוץ דק, מפוזר.
  • מיונז.

מרכיבים נוספים עשויים לכלול:

  • חמאה, מגוררת גס, קפואה, מפוזרת.
  • תפוחי אדמה מבושלים, מגוררים גס, מפוזרים.[3]
  • גזר מבושל, מגורר גס, מפוזרים.

גלריה

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סלט מימוזה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Marina Zdobnova (2013). My Olympic Sochi: Travel Guide. p. 150.
  2. ^ "Classic Mimosa - Ukraine National Cuisine". Discover Ukraine. 2015.
  3. ^ 3.0 3.1 3.2 Barilla, A. (2014). Salads: Delicious Recipes for Italian Favorites. Taunton Press. p. 64. ISBN 978-1-62710-850-8.
  4. ^ Association, A.H. (2002). American Heart Association Meals in Minutes Cookbook: Over 200 All-New Quick and Easy Low-Fat Recipes. American Heart Association Series. Clarkson Potter. p. 69. ISBN 978-0-609-80977-8.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38063927סלט מימוזה