סלט זיתים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סלט זיתים
מאכלים
סוג סלט חמוצים
מטבח המטבח הסיצליאני
מוצא סיצליה
מרכיבים עיקריים זיתים

סלט זיתים הוא סלט או Giardiniera (חמוצים) העשוי מזיתים ירוקים, זיתים שחורים, שמן זית, סלרי, כרובית, גזר, גמבה, בצל, צלפים, פטרוזיליה, פפרוצ'יני, אורגנו, שום, חומץ, עשבי תיבול ותבלינים. משמש להכנת כריך המופאלטה בניו אורלינס וסביבתה.

סלט זיתים משמש גם כתוספת למטבח הסיציליאני ולארוחות מהמטבח הים-תיכוני.[1] הוא מיוצר מסחרית עבור מסעדות ובקמעונאות במשפחות: Boscoli, Rouses, Gambinos, Dorignacs, Franks, והדודה סאלי.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ Olive salad Muffoletta
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0