נתנאל אלישיב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
הרב נתנאל אלישיב
-
לידה 14 באוקטובר 1975 (גיל: 49)
י' בחשוון ה'תשל"ו
ארצות הבריתארצות הברית בינגהמטון, ניו יורק שבארצות הברית
מקום פעילות ישראל
השתייכות ציונות דתית
תחומי עיסוק אמונה, כתבי הראי"ה, כתבי הרב צבי יהודה קוק
תפקידים נוספים ר"מ בבני-דוד עלי, מו"ל, סופר, מרצה ופובליציסט
רבותיו הרב צבי ישראל טאו, הרב אברהם שפירא, הרב שלמה אבינר, הרב עמיאל שטרנברג

הרב נתנאל אלישיב (נולד בי' בחשוון ה'תשל"ו, 14 באוקטובר 1975) הוא רב במוסדות בני דוד עלי, מו"ל, סופר, מרצה ופובליציסט.

ביוגרפיה

נתנאל אלישיב (גוטליב) נולד בארצות הברית ועלה לישראל עם משפחתו בשנת 1984. בנעוריו היה פעיל בתנועת הנוער בני עקיבא ושימש כקומונר (רכז הפעילות) של סניף רעננה. למד בישיבת מרכז הרב במשך ארבע שנים ולאחר מכן שירת שירות צבאי מלא בחטיבת הצנחנים. לאחר שירותו הצבאי למד בישיבת הר המור, בייחוד אצל הרב צבי ישראל טאו. לאלישיב תואר ראשון בפסיכולוגיה ושיטות הוראה (האוניברסיטה הפתוחה) ותואר שני במדיניות ציבורית למנהלים (אוניברסיטת תל אביב) והוא בוגר תוכניות לימוד וסמינרים של קרן תקווה וחבר פעיל ברשת מעוז.[1]

בשנת 2002 הרב אלישיב הוציא לאור חוברת בשם 'צדיק באמונתו יחיה', ובה שיחות של הרב טאו על הכשרת מורים ולימוד תנ"ך. פרסום חוברת זו הצית את פולמוס "תנ"ך בגובה העיניים". בשנת 2004 פרסם ספר רחב היקף באותו שם, במסגרת ההוצאה לאור העצמאית שהקים – מכון בניין התורה[2]. בשנת 2004 החל אלישיב לשמש כר"מ במכינה הקדם-צבאית בני-דוד עלי בה הוא מלמד עד היום.

בשנת 2006 נהרג חברו הטוב רס"ן רועי קליין, ומאז הוא מרבה לעסוק בהנצחתו ומרצה בפני קבוצות רבות ומגוונות על אישיותו וערכיו.[3][4][5]

בשנת 2015 הקים הוצאה לאור נוספת בשם 'ספרי נגה', במסגרתה יוצאים ספרים שאינם ספרי קודש, והם מכוונים לכלל הציבור ולא רק לבני המגזר הדתי[6]. מאמרים וטורים מפרי עטו פורסמו בבמות רבות, ובהן: וואלה news!, מעריב nrg, ידיעות אחרונות, עלוני שבת ועוד.

תפיסתו/משנתו

מבחינה תורנית אלישיב אמון על משנתם של הרב אברהם יצחק הכהן קוק, הרב צבי יהודה קוק והרב צבי ישראל טאו. בסוגיות אקטואליות וחברתיות שאינן תורניות באופן מובהק הוא בעל גישה עצמאית, בה הוא מדגיש עקרונות של גישה ממלכתית למדינת ישראל ומוסדותיה, חיזוק הקשר בין קבוצות שונות בחברה הישראלית, שמירה על כללי המשחק בעולם הפוליטי, חשיבות שיפור רמת השיח הציבורי, שמירה על ערכים ואתיקה בזירה הציבורית[7], תמיכה במודל השוק החופשי[8] ושיפור היחסים בין יהודים לערבים. אלישיב פועל לחיזוק הקשרים בין ישראל ליהדות התפוצות, ובמסגרת זאת הוא נוסע למסעות הרצאות בארצות הברית מעת לעת. אלישיב עוסק גם בהסברה של מדינת ישראל בכלל וההתיישבות ביהודה ושומרון בפרט.

פרסומים

  • צדיק באמונתו יחיה על הגישה ללימוד תורה. תשס"ד (2004), נערך על ידי אלישיב על בסיס שיעורי הרב צבי ישראל טאו.
  • לעזרת ד' בגבורים פרקי ליווי לשירות קרבי ממושך. תש"ע (2010).
  • נביאים טובים על התנ"ך (סדרה היוצאת לאור החל משנת תשע"ב (2012)). נכתבת על ידי אלישיב על סמך שיעוריו של הרב אליעזר קשתיאל.
  • קשה יש רק בלחם (בעברית ובאנגלית). תשע"ה (2015). ספר ביוגרפי שמתאר את תהליך העלייה והקליטה של אלישיב ברעננה של שנות ה-80', ואת תהליך ההתחזקות הדתית שלו ושל חבריו.
  • לרדת, לשמור ולשמוח תובנות רוחניות על שמירת המשקל. תשע"ח (2018). הקשר בין רוחניות למשקל.
  • חלק מהפתרון תשע"ט (2019). ספר שבנוי על מאמרים וטורים פובליציסטיים של אלישיב.
  • דברים טובים תש"פ (2020). 2 כרכים של דברי תורה ודרשות על פרשות השבוע ומועדי ישראל.

חיים אישיים

הרב אלישיב מתגורר ביישוב עלי יחד עם רעייתו, נעה, ושמונת ילדיהם.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31303738נתנאל אלישיב