מקרוני פו-פלוטסקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מקרוני פו-פלוטסקי
макароны по-флотски
עם סוג אחר של פסטה
אותו מאכל עם פסטה מסוג פרפלה

מקרוני פו-פלוטסקירוסית: макароны по-флотски שפירושו "מקרוני בסגנון הצי") הוא מאכל רוסי של פסטה עם בשר טחון.

מאפיינים

המנה העשוי מפסטה מבושלת (בדרך כלל מקרוני, פנה או פוזילי) מעורבבת עם מלית עשויה בשר טחון מבושל (בדרך כלל בקר או חזיר) ובצל מטוגן, ומתובלת במלח ובפלפל שחור.[1][2] המנה שהוגשה במקור בכוחות הימיים של ברית המועצות, הפכה לפופולרית ברוסיה בשל הפשטות, העלות הנמוכה וזמן ההכנה הקצר שלה. מקרוני פו-פלוטסקי הפך לפופולרי במיוחד לאחר מלחמת העולם השנייה בתקופות של העוני הגדול בברית המועצות.[2]

הכנה

הפסטה מבושלת במים רותחים מומלחים. הבצל נקצץ היטב, בעוד הבשר נטחן. לאחר מזיגת שמן על המחבת, מטגנים את הבצלים הקצוצים ולאחר שהם מקבלים צבע זהוב מוסיפים להם את הבשר לטיגון. את המלית מתבלים במלח ובפלפל. כשהבשר מטוגן והפסטה מבושלת, מערבבים אותם יחד. המנה מוגשת לרוב ללא תוספות, אך ניתן לאכול אותה עם חמוצים.

את הבשר הטחון אפשר להחליף בבשר משומר (טושונקה). "שימורי בקר" ממוצע המכונה כאמור טושונקה מכילים הרבה תבלינים והיא עסיסית מספיק כדי להחליף את הבצל, בעוד שיש בה גם כמות הגונה של בשר. גם הטושונקה היה במקור מאכל צבאי.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מקרוני פו-פלוטסקי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ П. В. Абатуров; et al. (1955). "1620. Макароны отварные с мясом (по-флотски)". Кулинария. Москва: Госторгиздат, Министерство пищевой промышленности СССР. p. 566. [P. V. Abaturov; et al. (1955). "1620. Cooked pasta with meat (navy-style)". Cookery (ברוסית). Moscow: Gostorgizdat, USSR Ministry of Food Industry. p. 566.]
  2. ^ 2.0 2.1 Delicious TV: Russian pasta navy-style
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38519375מקרוני פו-פלוטסקי