טושונקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טושונקה
тушёнка

טושונקהרוסית: тушёнка, מ-тушение, "סופה") הוא בשר מבושל משומר פופולרי במיוחד ברוסיה ובמדינות אחרות של הגוש המזרחי לשעבר.

מאפיינים

המאכל הפך לשם נפוץ לסוגים שונים של בשר מבושל משומר, שלא כולם תואמים את תקני GOST (ברוסית: ГОСТ - תקן לאומי של ברית המועצות) המחמירים.

ניתן להשתמש בטושונקה ולשמר במצבים קיצוניים, ולכן הוא חלק מאספקת המזון הצבאי בחבר המדינות.[1] עבור אנשי ברית המועצות בזמנו, טושונקה היה חלק מאספקת מזון של הכוחות המזוינים של ברית המועצות וגם של התיירות. בתקופות קיצוניות מסוימות ניתן היה לקנות אותו רק עם תלושי מזון.[2]

המאכל

בניגוד למוצרי בשר משומר מערביים רבים, לטושונקה יש חתיכות נפרדות, נתחי בשר. הוא מעורבב עם שומן חזיר וג'לי. זה קרוב יותר ל־holodets, ולא ל-hash או ל-bully beef או ללוף.

התווית тушёнка (טושונקה) נפוצה לסוגים זולים יותר של שימורי בשר, מלאים בג'לי ואולי משתמשים בהם בחלקי פנים במקום בבשר. ניתן למצוא טושונקה באיכות גבוהה כפחיות של התוויות govyadina ("בקר") או סווינינה ("חזיר"). בטושונקה הממוצעת, היחס בין בשר לשומן חזיר+ג'לי קרוב ל-50:50.

מנות עם טושונקה

מתכונים רוסיים מודרניים פשוטים לטושונקה כוללים וריאציה של מקרוני פו-פלוטסקי ("פסטה בסגנון חיל הים"). הוא מורכב מפסטה ומכל סוג של טושונקה, מעורבב ביחס של 1:1.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טושונקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Gordon Rottman - Soviet Rifleman 1941-45 2007 Page 42 "Much of the field ration was bread, canned meats, and fresh and preserved vegetables. Dried peas were issued in packaged blocks. Black rye bread was baked in regimental bakeries. Tinned meats included tushonka (stewed pork or beef- ..."
  2. ^ Grover J. Sims -Meat and meat animals in World War II 1951 - Page 80 "The CCC also bought beef Tushonka for lend-lease shipment to Russia. Purchases, however, did not begin until 1944. Contracts let in that year totaled 34 million pounds; in 1945 purchases were slightly less. Beef Tushonka is prepared in the ..."
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38028215טושונקה