פרפלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פרפלה

פרפלה היא פסטה הידועה בדרך כלל כפסטה פרפר או פסטת עניבה. שמה נגזר מהמילה האיטלקית "farfalle" (פרפרים).[1] באזור האיטלקי של אמיליה-רומאניה פרפרלה ידועים בתור "strichetti" (מילה מקומית למילה "עניבות פרפר"). וריאציה גדולה יותר של פרפרלה ידועה בשם פרפלוני ("farfalloni"), בעוד שהגרסה המיניאטורית נקראת פרפלינה ("farfalline"). פרפלה מתוארכת למאה ה-16 באזורי לומברדיה ואמיליה-רומאניה שבצפון איטליה.[2]

סוגים

פרפלה מגיעה במספר גדלים, אך לכולם יש צורת "עניבת פרפר" ייחודית. לרב, הפרפלה נוצרים ממלבן או אליפסה מהפסטה, כאשר שני הצדדים חתוכים לקצה מסולסל והמרכז צמוד יחד כדי ליצור את הצורה של הפסטה. הגרסה השטוחה של הפסטה ידועה בשם פרפרלה ריגטה.

בנוסף לקמח לבן ומלא, צבעים מתווספים על ידי ערבוב מרכיבים מסוימים לבצק, מה שמשפיע גם על הטעם (כמו בכל פסטה). לדוגמה, סלק יכול לשמש כצבע אדום, תרד לירוק ודיו דיונון לשחור. גוונים ירוקים, לבנים ואדומים לעיתים קרובות נמכרים ביחד בערבוב שמזכיר את הצבעים של דגל איטליה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פרפלה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ פרפלה - ברילה, באתר פרפלה - ברילה
  2. ^ Jacqui, Farfalle pasta: Butterflies and Bow Ties, The Pasta Project, ‏2017-09-21 (באנגלית בריטית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35477496פרפלה