פוזילי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פוזילי (באיטלקית: Fusilli) היא סוג של פסטה, שמיוחדת בצורתה הדומה לסליל. השם "פוזילי" בא ככל הנראה מהמילה האיטלקית fuso, שפירושה ציר, מכיוון שבאופן מסורתי הפסטה נוצרה על ידי לחיצת מוט קטן אל רצועות הפסטה וסיבובן סביבו, וכך קיבלה צורה מסולסלת.
כינוי עממי נפוץ בישראל לפוזילי הוא "פסטה ביסלי", על שם החטיף ״ביסלי גריל״ שעשוי מפוזילי מוקשה.
המונח "פוזילי" משמש גם לתיאור פסטה קצרה ומפותלת, הידועה בארצות הברית בשם "רוטיני".[1]
סוגים
הפוזילי מגיע בסוגים רבים: לעיתים הוא עשוי מדגנים רגילים ולעיתים מדגנים מלאים. אפשר להכין את הפוזילי בטעמים ובצבעים שונים; סלק או עגבנייה יעניקו לפסטה צבע אדמדם, תרד יעניק צבע ירוק[2] ודיו של דיונון משמש לצביעת הפסטה בשחור.
פוזילי עשוי להיות מוצק או חלול. הפוזילי החלול נוצר על ידי סלסול צינורות פסטה חלולים.[1]
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 What Is Fusilli?, באתר "The Spruce Eat"
- ^ Fusilli recipes, באתר ה-BBC
33409802פוזילי