מקדוס
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
אזור מוצא | המזרח התיכון |
מוצא | סוריה, לבנון |
אופן הגשה | סלט |
מרכיבים עיקריים | חצילים, אגוז מלך |
מקדוס (בערבית: المكدوس) הוא מאכל המורכב מחצילים כבושים הממולאים באגוזי מלך, אשר נפוץ ברחבי המזרח התיכון: סוריה, עיראק, לבנון, איחוד האמירויות, קטר וערב הסעודית[1].
המאכל מורכב מחצילים קטנים וכבושים הממולאים במלית של אגוזי מלך, פלפל אדום, אבקת צ'ילי, שום, שמן זית ומלח.
המקדוס נפוץ במשק הבית הסורי ונהוג לצרוך אותו במהלך ארוחת הבוקר או הערב וגם כחטיף[2].
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ מקדוס – חצילים כבושים ממולאים (חצילונים), באתר קוּקלִי
- ^ Ghinwa Alameen, Makdous (Pickled stuffed eggplant in olive oil) – Syrian Cooking (באנגלית אמריקאית)
34191319מקדוס