מלאווח
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | תימן |
מרכיבים עיקריים | בצק עלים, מרגרינה, סאמנה, מלח וסוכר |
מַלַאוַוח (בערבית: ملوح; תעתיק מדויק: מלוח) הוא מאכל תימני מסורתי העשוי מבצק עלים, על בסיס קמח דורה, סאמנה, קורט מלח וסוכר.
לאחר הכנת הבצק ישנן מספר דרכים לסיים את הכנת המנה: הדרך הנפוצה ביותר היא טיגון במחבת עם מעט שמן או מרגרינה. ניתן גם לאפות את המלאווח בתנור אפייה או בטוסטר.
בצק המלאווח זהה לזה של הג'חנון, אלא שהם נבדלים באופן פתיחת הבצק ובאופן ההכנה.
את המלאווח נהוג להגיש עם עגבניות מרוסקות מעורבבות עם סחוג וביצה קשה ולעיתים גם טחינה, זעתר ושמן זית.
המלאווח, שהובא לישראל על ידי עולים מתימן, הפך בשנות השמונים למאכל נפוץ, והוא מצוי כיום בתפריטיהן של מסעדות ורשתות מזון מהיר.
חברות רבות מציעות למכירה בצק מלאווח מוכן קפוא, שאותו יש לטגן או לאפות קודם האכילה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: מלאוח |
עיינו גם בפורטלים: | |||
---|---|---|---|
פורטל מזון | |||
פורטל המזרח התיכון |
- רותי רוסו, מלאווח הארץ: כל הדרכים לאכול מלאווח, באתר nrg, 2 בספטמבר 2012
34760064מלאווח