זיוה (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
זיוה
מאכלים
סוג מאפה
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בצק עלים, גבינה, זיתים, שומשום

זיוה היא מנה ישראלית העשויה מבצק עלים ומעליה שומשום, וממולאת בגבינה וזיתים. היא מוגשת בבית ובמסעדות. זיוה מבושלת בסגנון דומה למלוואח התימני אבל מרכיביה יותר דומים לבורקס, אשר שניהם נפוצים בישראל. בדרך כלל מגישים את הזיוה לצד רוטב חם (זחוק), ביצים וסלט ירקות ישראלי.

ראו גם

ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

31975178זיוה (מאכל)