לוקאניקו
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
לוקניקו (ביוונית: λουκάνικο) הוא סוג של נקניק יווני עשוי מבשר חזיר או בשר כבש ובדרך כלל בטעם קליפת תפוז, זרעי שומר ועוד עשבים יבשים וזרעים שונים, ולעיתים מעושן על עצים ארומטיים. לעיתים קרובות מתובל בטעם ירוקות, במיוחד כרישה.[1]
לוקניקו מוגש לעיתים קרובות כמזה, פרוס ומטוגן, לפעמים עם סגאנאקי. הוא מבושל גם לתוך מגוון רחב של מנות.
השם 'לוקאניקו' נגזר מהלוקאניקה של מטבח רומא העתיקה[2] (ממחוז לוקאניה שבדרום איטליה) והוא נמצא בשימוש ביוון לפחות מאז המאה ה-4.[3]
ראו גם
- לוקאנקה, נקניק בולגרי עם שם קשור
- לינגויסה, כל אחת ממגוון הנקניקיות מ: פורטוגל, גואה, מקאו ברזיל
- סוג'וק, נקניקייה מתובלת, יבשה ורזה מהבלקן ומהמזרח התיכון
הערות שוליים
- ^ Ying, Chris; Peach. The Wurst of Lucky Peach: A Treasury of Encased Meat: A Cookbook. Potter/Ten Speed/Harmony/Rodale. ISBN 9780804187787 – via Google Books.
- ^ Γ. Μπαμπινιώτης, Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας, 1998
- ^ Andrew Dalby, Siren Feasts, 1996, p. 181
37667238לוקאניקו