לוקאנקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוקאנקה
Lukanka
מאכלים
סוג נקניק
מטבח בולגרי
אזור מוצא חבל הבלקן
מוצא בולגריהבולגריה בולגריה
מרכיבים עיקריים בשר טחון

לוקאנקהאנגלית: Lukanka; בבולגרית: луканка) הוא נקניק מעושן ומתובל העשוי מבשר טחון ונפוץ במדינות הבלקן ומרכז אסיה[1].

הנקניק עשוי מבשר בקר או עזים טחונים המעורבבים יחד עם שומן, פלפל שחור, כמון ומלח המיובשים למשך כ-40 עד 50 ימים במקום מאוורר היטב[2].

בזמן תהליך הייבוש, הנקניק נדחס בלחץ וכך הוא מקבל את צורתו השטוחה.

נהוג להגיש את הנקניק כמנה ראשונה כשהוא פרוס דק ונחשב לפופולרי בעיקר באזור קרלובו, פנגיורישטה וסמיאדובו.

הלוקאנקה נחשב למוגן ונרשם כפטנט במשרד הפטנטים של בולגריה, באיחוד האירופי ובבריטניה[3].

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לוקאנקה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Lukanka | Traditional Sausage From Bulgaria | TasteAtlas, www.tasteatlas.com
  2. ^ Homemade Lukanka, Bonapeti.com (באנגלית)
  3. ^ COMMISSION IMPLEMENTING REGULATION (EU) No 837/2014
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36712043לוקאנקה