סוג'וק

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוג'וק
Sujuk
מאכלים
סוג נקניק
מטבח טורקי
אזור מוצא חבל הבלקן
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
מרכיבים עיקריים בשר טחון

סוג'וקאנגלית: Sujuk; בטורקית: Sucuk) הוא נקניק יבש, מעושן ומתובל העשוי מבשר טחון שמקורו בטורקיה ונחשב לנפוץ במדינות הבלקן ומרכז אסיה[1].

המאכל מורכב מבשר בקר או כבש טחונים המעורבבים יחד עם שומן וחלב בקר ועוברים תסיסה[2].

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה הטורקית, קיימת גרסאות שונות מבוססות בשר סוס ונפוצות בעיקר בארמניה, בולגריה, קזחסטן וקירגיזסטן[3].

הסוג'וק הוזכר לראשונה במאה ה-11 בספרו של החוקר הטורקי מחמוד אל-כאשע'רי[4].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוג'וק בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ John Gregory-Smith, Turkish Delights: Stunning regional recipes from the Bosphorus to the Black Sea, Octopus, 16 ביולי 2018, מסת"ב 978-0-85783-596-3. (באנגלית)
  2. ^ Victor @ Taste of Artisan, Homemade Dry Cured Sujuk, Taste of Artisan, ‏25 בינואר 2019 (באנגלית)
  3. ^ Kazakhstan, Mysl',, 1970. (ברוסית)
  4. ^ sucuk, Nişanyan Sözlük (בטורקית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

34501976סוג'וק