יצחק בן דב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יצחק בן דב
יצחק בן דב
לידה 6 בנובמבר 1932
ז' בחשוון תרצ"ג
תל אביב, ארץ ישראל
פטירה 27 בינואר 2017 (בגיל 84)
כ"ט בטבת תשע"ז
רמת השרון, ישראל
השתייכות צבא הגנה לישראל
דרגה תת אלוףתת אלוף
תפקידים בשירות
קצין הנדסה של גייסות השריון
קצין הבינוי של חיל האוויר
קצין הנדסה ראשי
פעולות ומבצעים
מלחמת סינימלחמת סיני
מלחמת ששת הימיםמלחמת ששת הימים
מלחמת ההתשהמלחמת ההתשה
מלחמת יום הכיפוריםמלחמת יום הכיפורים
תפקידים אזרחיים
יו"ר חברת עמידר

יצחק בן דב (6 בנובמבר 1932 - 27 בינואר 2017) היה קצין בצה"ל וכיהן כקצין הנדסה ראשי במלחמת יום הכיפורים. שימש מנהל בחברות בולטות במשק הישראלי.

ביוגרפיה

בן דב נולד בתל אביב, בנם של אסתר ואליעזר ברמן. הוא בוגר הגימנסיה העברית "הרצליה". התגייס לצה"ל ב-1950 במחזור הראשון של העתודה האקדמית, למד הנדסה אזרחית בטכניון והתמחה בבניית שדות תעופה, קיבל את תואר המהנדס ב-1954[1].

לאחר לימודיו הצטרף לחיל ההנדסה, שימש קצין כבישים ובמבצע קדש היה חבר בצוות הכנת הדרכים בסיני, בעקבות קרב המיתלה נדרש להכשיר מסלול נחיתה והמראה לפינוי הנפגעים. ב-1958 מונה למפקד יחידת בינוי בבסיס חיל האוויר וב-1962 מונה לקצין הנדסה של גייסות השריון. ב-1963 יצא לאתיופיה כחבר במשלחת סיוע ישראלית שהקימה בין השאר שדות תעופה במדינה. ב-1967 מונה לקצין הבינוי של חיל האוויר, בעקבות כיבוש סיני במלחמת ששת הימים, הקים והכשיר צה"ל בסיסים ושדות תעופה בחצי האי בניצוחו של בן דב, בהם בסיס עציון, רפידים, אל עריש, שדה אופיר, ביר תמדה.

ב-1972 מונה לקצין הנדסה ראשי, הוא מילא תפקיד זה במהלך מלחמת יום הכיפורים, פיקד על הובלת גשר הגלילים במבצע אבירי לב, כשהוא בג'יפ יחד עם קצין הנדסה מאוגדה 143, אהרון טנא, עם ההכרזה על הפסקת האש הקים את אגד הצליחה[2] . השתחרר ב-1976.

לאחר שחרורו שימש מנהל בחטיבת המתכת של קונצרן כור, יו"ר מפעל יובל-גד של כור, יו"ר המוסד המאוחד לענף הבנייה, מנהל פרויקטים בחברת אזורים ובכלל תעשיות, יזם את בניית שכונת נווה רום ברמת השרון, שימש יועץ לרשות הנמלים והרכבות, יו"ר חברת עמידר בשנים 19962000.

בפעילותו ההתנדבותית כיהן בחבר הנאמנים ובוועד המנהל של הטכניון, חבר המועצה הציבורית של עמותת אומ"ץ, חבר הנהלה ויו"ר עמותת א.ל.ה-אגודה למען האזרחים הוותיקים ברמת השרון, ממלא מקום ראש מטה משק לשעת חירום בעיר. יקיר העיר רמת השרון (2010).

נפטר ב-27 בינואר 2017 ונטמן בבית הקברות מורשה ברמת השרון. היה נשוי לאילנה ואב לשני בנים ובת. בנו הבכור היה יואב בן דב.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא יצחק בן דב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ עמית כבוד, אתר אגודת דורשי הטכניון בישראל
  2. ^ הגלילים מתגלגלים, אתר חיל ההנדסה


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0