יעקב שילה (קצין)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יעקב שילה
תמונה זו מוצגת במכלול בשימוש הוגן. נשמח להחליפה בתמונה חופשית.
תמונה זו מוצגת במכלול בשימוש הוגן.
נשמח להחליפה בתמונה חופשית.
לידה 15 בנובמבר 1935
פוליןפולין פולין
נהרג 7 ביוני 1967 (בגיל 31)
השתייכות צבא הגנה לישראל
תקופת הפעילות 19531967 (כ־14 שנים)
דרגה רב סרןרב סרן
תפקידים בשירות
מדריך צניחה
קצין מודיעין של חטיבת שריון
פעולות ומבצעים
מלחמת סינימלחמת סיני
מלחמת ששת הימיםמלחמת ששת הימים
עיטורים
עיטור המופתעיטור המופת

רב-סרן יעקב שילה (15 בנובמבר 19357 ביוני 1967) היה קצין מודיעין של חטיבת שריון, שלחם בחזית הירדנית במלחמת ששת הימים ונפל בקרב. על פעולתו בימי המלחמה עוטר שילה בעיטור המופת.

ביוגרפיה

יעקב שילה (במקור שילק) נולד בעיר קאליש שבפולין, בן יחיד להוריו. לאחר פרוץ מלחמת העולם השנייה שהה עם משפחתו בגטו ורשה. המשפחה שרדה והגיעה לאחר המלחמה לבלגיה. הוא נשלח לזמן מה ללמוד בבית הספר איטון בבריטניה, אך הוריו החזירו אותו לבלגיה בשל חסרון כיס. הוא עלה לישראל בשנת 1949 לפני הוריו, במסגרת עליית הנוער. שהה בקיבוץ משמר העמק ואחר כך בקיבוץ גן שמואל. הוא נאלץ להפסיק את לימודיו התיכוניים כדי לעזור בפרנסת משפחתו. סמוך למותו עמד להשלים את הלימודים התיכוניים במסגרת אקסטרנית כדי להתקבל ללימודים באוניברסיטה.

שילה התגייס לצה"ל ב-1953. הוא שירת כצנחן, לחם במלחמת סיני וצנח בה בא-טור. היה למדריך צניחה ואף השתתף בתחרות צניחה חפשית בצרפת. סיים קורס קצינים והיה שליש בבית הספר לצניחה. עקב פציעה עבר ב-1960 לשרת בחיל המודיעין כיוון שהיה דובר אנגלית וצרפתית. הוא הוסיף לשרת בצבא הקבע ונשלח גם לשליחות בחוץ לארץ. לאחר מכן הוצב לשרת כקצין המודיעין של חטיבת השריון 37 בדרגת סרן.

במלחמת ששת הימים

לאחר פרוץ המלחמה יצאה חטיבה 37 לקרב בגדה המערבית והגיעה ממערב אל פאתי העיר שכם. ב-7 ביוני התנדב שילה לכוון את מטוסי חיל האוויר שנתנו סיוע לחטיבה. כדי להגיע לעמדת תצפית מתאימה עבר שני קילומטר בנסיעה בג'יפ בשטח לא מטוהר שנורתה בו אש אויב. לאחר מכן עלה על טנק בודד שפגש והמשיך לנוע אתו אל עמדת התצפית, תוך שהוא משמיד כוח אויב שחסם את דרכו. בהמשך נפגע מאש האויב ונהרג.

יעקב שילה היה בן 31 במותו. הניח אשה ובת בגיל חצי שנה. הוא נקבר בקבורת חירום בעפולה ולימים הועבר ארונו לבית הקברות הצבאי קריית שאול.

על פעולתו בקרב עוטר שילה בציון לשבח מטעם מפקד החטיבה שלו. בשנת 1973 הומר הצל"ש לעיטור המופת.

הנצחה

שמו של יעקב שילה הונצח על גבי מספר אנדרטאות, וביניהן אנדרטת חטיבה 37 בגליל, אנדרטת יד לשריון בלטרון, אנדרטת הצנחנים בתל נוף ובאתר ההנצחה לחללי קהילת המודיעין בגלילות.

קישורים חיצוניים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30713309יעקב שילה (קצין)