יום הבחירות בארצות הברית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סמל ארצות הברית
ערך זה הוא חלק מסדרת
ממשל ופוליטיקה של ארצות הברית
יחסי החוץ

יום הבחירות בארצות הברית (Election Day ) הוא היום הקבוע בחוק לעריכת בחירות בארצות הברית. בניגוד למדינות רבות אחרות בהן אין נוסחה קבועה לתאריך יום הבחירות, הבחירות בארצות הברית מתקיימות תמיד ביום שלישי הראשון בנובמבר שאינו חל באחד בנובמבר (או כלשון החוק - יום שלישי החל אחרי יום שני הראשון בחודש נובמבר). לפיכך, נערכות הבחירות באחד מן הימים שבין 2 ו-8 בנובמבר.

הבחירות הפדרליות בארצות הברית נערכות אחת לשנתיים. בבחירות אלה נבחרים כל חברי בית הנבחרים לתקופה של שנתיים, וכשליש מחברי הסנאט נבחרים לתקופה של שש שנים. הבחירות הנשיאותיות נערכות אחת לארבע שנים, בשנים המתחלקות בארבע.

היסטוריה

ב-1792 חוקק הקונגרס של ארצות הברית חוק לפיו על מדינות הפדרציה לקיים את הבחירות לנשיאות (בחירת האלקטורים) בתקופה של 34 הימים החלים לפני יום רביעי הראשון של דצמבר[1], שבו מתכנס חבר האלקטורים כדי לבחור את הנשיא (כך למשל נמשכו בחירות 1840 מ-30 באוקטובר עד 2 בדצמבר, ובחירות 1844 מ-1 בנובמבר עד 4 בדצמבר).

כינוס חבר האלקטורים נקבע ליום רביעי הראשון של דצמבר משום שהוא חל מספיק זמן לאחר תקופת הקציר, ומאפשר לחקלאים להספיק לאסוף את התבואה, אך לפני תקופת החורף הסוערת, שיקול חשוב במדינה הצעירה שהייתה חקלאית באופייה. הדבר יצר בעיה, כיוון שבבחירות הנשיאותיות בפרט היה קיים סיכוי להשפעה של תוצאות הבחירות במדינות שהקדימו לבחור, על התוצאות במדינות אחרות. אי לכך החליט הקונגרס ב-1845 לקיים יום אחיד לבחירות הנשיאותיות - יום שלישי הראשון של נובמבר, בשנים המתחלקות בארבע (1848, 1852 וכן הלאה).

התאריך התגלה כבעייתי בשנים שבהן חל יום שלישי ב-1 בנובמבר, מאחר שהפער בין יום הבחירות ליום כינוס חבר האלקטורים היה גדול מ-34 ימים[2], בניגוד לחוק. לכן הוצא 1 בנובמבר מכלל הימים שבהם חל יום הבחירות. יום שלישי נבחר כיום הבחירות כדי להימנע מקיומן ביום ראשון, שהוא יום שבתון בארצות הברית, או ביום שני הסמוך אליו.

דפוסי ההצבעה המוקדמת בארצות הברית
  מותרת הצבעה אישית מוקדמת וגם הצבעה בדואר
  הצבעה אישית בלבד
  הצבעה בדואר בלבד
  אין הצבעה מוקדמת

הצבעה בארצות הברית

הצבעה בקלפי

במדינות רבות, ובהן ניו יורק, ניו ג'רזי, הוואי, קנטקי ואוהיו, נחשב יום הבחירות כיום שבתון. במדינות אחרות, אך לא בכולן, ניתנת לעובדים הזכות לצאת על חשבון זמן העבודה ולהצביע. ציר בית הנבחרים מטעם המפלגה הדמוקרטית, ג'ון קונירס, הציע להפוך את יום הבחירות לחג לאומי, בשם יום הדמוקרטיה. על פי ההצעה, בכל יום בחירות פדרלי יהנו העובדים מפגרה, כדי לאפשר להם להצביע, לאייש נקודות קלפי, ולהגביר את המודעות לדמוקרטיה.

הצבעת נפקדים

"הצבעת נפקדים" (Absentee ballot) שמתורגמת לעתים גם ל-"הצבעת נעדר" או ל-"הצבעת נעדרים", היא הליך בו אנשים שלא יכולים להצביע בקלפי אליו הם רשומים מצביעים באופן אחר. בהצבעת נפקדים, האזרח מצביע בקלפי אחרת מזו שהוא רשום אליה, או בקלפי ייעודית, או בהצבעה בדואר, או בהצבעת פרוקסי או בהצבעה אונליין. הצבעת נפקדים מיועדת לאזרחים שאינם יכולים להגיע לקלפי אליו הם רשומים, כגון חיילים בשירות פעיל, סגל דיפלומטי, ימאים, אזרחים החיים מחוץ לארצם ואסירים, ולאזרחים שמתקשים להגיע לקלפי אליו הם רשומים, כגון פצועים, חולים ונכים.

הצבעה מוקדמת

הצבעה מוקדמת היא הליך נוחות בו אנשים שלא יכולים להצביע ביום הבחירות המיועד או שלא נוח להם להצביע ביום זה, מצביעים במהלך תקופה מוגדרת מראש לפני הבחירות. ההצבעה המוקדמת נעשית או בקלפיות ייעודיות או בהצבעה בדואר. חלק ממדינות ארצות הברית הנהיגו הצבעה מוקדמת, והבולטת בהן היא אורגון, בה כל ההצבעה מתנהלת באמצעות הדואר. הצבעה מוקדמת מותרת ב-31 מהמדינות ללא צורך בסיבה, ואסורה ב-16 מהן. ב-3 מהמדינות ניתן להצביע הצבעה מוקדמת מנומקת. בבחירות 2004 ניצלו 22% מהמצביעים את זכותם להצבעה מוקדמת.

הצבעה בדואר

הצבעה בדואר היא הליך בו ההצבעה או לפחות חלק ממנה מתבצע באמצעות הדואר. פתקי ההצבעה והמעטפות מחולקים לאזרחים דרך הדואר, והם מחזירים את המעטפה דרך הדואר, דרך מרכזים ייעודיים, או דרך תיבת איסוף ייעודית.


ראו גם

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ p. 239 החלטת הקונגרס
  2. ^ כאשר יום שלישי חל באחד בנובמבר, 29 בחודש יהיה אף הוא יום שלישי, ו-30 יהיה יום רביעי. לכן, יום רביעי הראשון בדצמבר יחול 36 ימים לאחר יום הבחירות.
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0