המשקאות הלבנים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

המשקאות הלבנים היא משפחה של ארבעה משקאות אלכוהוליים: וודקה, ג'ין, רום וטקילה.

המשותף למשפחת הלבנים:

  1. כולם תזקיקים - משקאות אלכוהולים המיוצרים על ידי התססה של חומר הגלם ואחר כך זיקוקו.
  2. כולם משקאות אלכוהולים חזקים. רמת האלכוהול הטיפוסית במשקה לבן היא 40%.
  3. לאחר הפקתם הם נשארים חסרי צבע כמו מים. חלק מהמשקאות עוברים תהליכים של סינון ותיבול, שאינם משפיעים על צבעם. כמו כן, חלק מהמשקאות עוברים תהליכים של צביעה או יישון, וכתוצאה מכך צבעם משתנה.
  4. כולם הפכו למשקאות בינלאומיים, והם משמשים כבסיס האלכוהולי למרבית הקוקטיילים בעולם. בין הקוקטיילים המפורסמים ניתן למצוא את קוסמופוליטן (וודקה), מרטיני יבש (ג'ין), דאקירי (רום) ומרגריטה (טקילה).

משפחה זאת נבדלת ממשפחות תזקיקים אחרות כגון משפחת הוויסקי ומשפחת הברנדי בהיותה שקופה ("לבנה"), ומכאן מקור שמה. ארבעת המשקאות בקבוצה זו חולשים על כל שטחי העולם כמעט (למעט אפריקה ודרום אסיה).

וודקה - מזרח אירופה וצפון אסיה.

ג'ין - מערב אירופה, בעיקר אנגליה.

רום - דרום אמריקה והאיים הקאריביים.

טקילה - מקסיקו.

צורת הגשה קלאסית

באופן מסורתי, לכל המשקאות הלבנים צורת הגשה אחידה:

  1. נקי - בכוס הייבול, ללא קרח.
  2. על קרח - בכוס גבוהה, עם קרח.
  3. עם תוספת - בכוס גבוהה, עם קרח וסטירר, כאשר התוספת מוגשת בצד בקנקן קטן או בבקבוק קטן.
  4. קפוא - בכוס שוט.

כאשר המשקה אינו לבן, חוקי ההגשה משתנים. למשל, רום שאינו לבן יגיע בכוס אולד פאשן כאשר הוא מוגש נקי או על קרח. יש לציין שלא בכל המקומות מקפידים על ההגשה הקלאסית, משיקולים שונים. למשל, במקומות רבים מגישים משקה לבן עם תוספת כאשר התוספת כבר מעורבבת בתוך הכוס, כדי לחסוך בכלים ובזמן.