היית'ם בן טארק אאל סעיד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
היית'ם בן טארק אאל סעיד
هيثم بن طارق آل سعيد
לידה 13 באוקטובר 1954 (גיל: 69)
מסקט, עומאן
מדינה עומאןעומאן עומאן
דת אסלאם איבאדי
שושלת בית סעיד
תואר סולטאן עומאן
אב טארק בן תיימור
סולטאן עומאן ה־10
11 בינואר 2020
נוכחי ←

היית'ם בן טארק אאל סעידערבית: هيثم بن طارق آل سعيد; נולד ב-13 באוקטובר 1954) הוא הסולטאן של עומאן. היית'ם ירש את התפקיד מבן דודו, קאבוס בן סעיד אאל סעיד, לאחר מותו. הוא החל בכהונתו בתפקיד ב-11 בינואר 2020. בעבר שירת היית'ם כשר המורשת והתרבות העומאני.

ביוגרפיה

לפני הכתרתו לסולטאן עומאן (1954–2020)

היית'ם בן טארק הוא חבר במשפחת המלוכה העומאנית, בית סעיד, בנם של טארק בן תיימור, בנו של הסולטאן תיימור בן פייסל ולאמו שוואנה בנת חמוד אאל בוסיידה ב-13 באוקטובר 1954 בבירת עומאן מסקט. בשנת 1979 סיים היית'ם את לימודיו בתוכנית שירות החוץ של אוניברסיטת אוקספורד. אחיו של היית'ם משרת כסגן ראש ממשלת עומאן.

היית'ם היה ראש ההתאחדות העומאנית לכדורגל הראשון, במהלך שנות השמונים של המאה העשרים המוקדמות. הוא מתואר כחובב ומעודד ספורט.[1] היית'ם בן טארק אאל סעיד שירת כסמנכ"ל לעניינים פוליטיים של משרד החוץ העומאני משנת 1986 עד 1994, ובהמשך מונה למזכיר הכללי של משרד החוץ העומאני (1994-2002).[2] באמצע שנות התשעים של המאה העשרים התמנה היית'ם בן טארק אאל סעיד לתפקיד שר התרבות של עומאן. הוא ייצג את עומאן בטקסים תרבותיים שונים ברחבי העולם. בשנת 2016, קיבל היית'ם את פניהם של צ'ארלס, נסיך ויילס ואשתו קמילה בביקורם בעומאן.

היית'ם שירת גם כיושב הראש של הוועידה לחזון העתידי של עומאן - "עומאן 2040", זאת לצד היותו נשיא הכבוד האגודה העומאנית לאנשים בעלי צרכים מיוחדים ונשיא אגודת הידידות היפנית-עומאנית.[3]

כסולטאן עומאן (2020–הווה)

לאחר מותו של בן דודו הראשון הסולטאן קאבוס ב-10 בינואר 2020, ירש היית'ם בן טארק אאל סעיד את בן דודו[4]. ההכרזה על היית'ם כסולטאן עומאן נעשתה בהכרזה של מועצת הביטחון של עומאן, בה היא מכריזה כי פתחה את מכתב ירושת הכס שנכתב על ידי הסולטאן קאבוס בו הוא כותב את רצונו ליורש והיית'ם בן טארק הוא הסולטאן הנבחר והשולט. במהלך נאומו הראשון כסולטאן הבטיח להשאיר את מדיניות החוץ עושת-השלום של עומאן כרגיל ולפתח עוד יותר את הכלכלה העומאנית.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0