היינקן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף הייניקן)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה. (אפריל 2023)

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה. (אפריל 2023)

היינקן
Heineken
נתונים כלליים
תקופת הפעילות 1864–הווה (כ־160 שנה)
משרד ראשי אמסטרדם, הולנד
הכנסות 21,888 מיליארד אירו (2017)
רווח תפעולי 3.352 מיליארד אירו (2017)
עובדים 80,425 (2017)
 
http://www.theheinekencompany.com/
בקבוק בירה היינקן

היינקןהולנדית: Heineken) היא מבשלת בירה עולמית שמקורה בהולנד. כיום מחזיקה היינקן ביותר מ-130 מבשלות בירה ברחבי העולם, ומשווקת יותר מ-170 מותגים מקומיים ועולמיים של בירה.

היינקן היא מבשלת הבירה הרביעית בעולם מבחינת היקף המכירות, והחברה העשירית בגודלה בהולנד. מדורגת במקום ה-352 ברשימת 1,000 החברות הגדולות בעולם. שוויה נאמד בכ-12 מיליארד דולר. בירה היינקן, מסמליה המסורתיים של הולנד, יוצרה כבר לפני 130 שנה באמסטרדם. בהולנד נמכרת הבירה בבקבוקים חומים, מחוץ להולנד - בבקבוקים ירוקים.

ייסוד החברה

ב-16 בדצמבר 1863 קנה ג'רארד אדריאן היינקן את מבשלת הבירה הגדולה ביותר באמסטרדם, "דה הויברג". הוא החל להפעילה ותוך שנים אחדות הכפיל את המכירות ובנה מבשלה גדולה יותר. עשר שנים לאחר מכן הקים מבשלה נוספת בעיר רוטרדם, וקרא לחברה שלו בשם "HBM". היינקן יצא להשיג חומרי גלם בארצות השכנות, כדי לשפר את הבירה המצליחה שלו. בדרך שכר את וילהלם פלטמן, אמן בירה גרמני, ואת ד"ר אליון, בוגר בית הספר של לואי פסטר. שניהם פיתחו שמרי בירה שהעניקו טעם חדש לבירה של היינקן. במסגרת התערוכה העולמית של פריז (1889) זכתה הבירה במדליית זהב.

במארס 1893, 30 שנה לאחר שקנה את המבשלה הראשונה, אדריאן היינקן נפטר. בנו, ד"ר פייר הנרי היינקן, ירש את מקומו. בתקופת מלחמת העולם הראשונה צומצמו מחזורי המכירות של הבירה, אך לאחר המלחמה הצליח היינקן הבן לשלש את המכירות. בתקופת המשבר הכלכלי העולמי של 1929 החל לייצא בירה לאנגליה, לבלגיה, למערב אפריקה ולאינדונזיה (שהייתה אז מושבה של הולנד). היינקן הייתה הראשונה לייצא בירה לארצות הברית. ד"ר היינקן עמד בראש החברה עד שנת 1940. בין השנים 1946 ו-1953, עמדה היינקן לפני סגירה, בעקבות קשיים כלכליים. בעקבות אותם קשיים, לחברה היה קושי באחסון חומרי הגלם שלה והיה לה מחסור בבקבוקים ובאריזות.

המיזוג עם אמסטל

קושי כלכלי פקד גם את חברת אמסטל, מבשלת בירה הולנדית אף היא. אמסטל החזיקה נתח צריכה של 17.5% בקרב הציבור ההולנדי (בעוד 24.7% מההולנדים שתו היינקן). בסוף שנות ה-50, חלה שוב עלייה במכירות של היינקן. כתוצאה מכך, לאחר משא ומתן שנמשך שנים, נרכשה אמסטל על ידי היינקן, באוגוסט 1968.

ההצלחה

בירה היינקן קיבעה לעצמה סמל של בירה איכותית, ומשווקת כבירה לאניני טעם. בירה היינקן נמכרת כיום בכ-170 מדינות. היינקן היא מבשלת הבירה הרביעית בעולם מבחינת היקף המכירות, והחברה העשירית בגודלה בהולנד. מדורגת במקום ה-352 ברשימת 1,000 החברות הגדולות בעולם.

בישראל

זכיינית היינקן בישראל היא חברת "טמפו משקאות", אשר החלה בייבוא בשנת 1992 ובייצור הבירה ב-2005. החברה בבעלות משותפת של היינקן העולמית וטמפו תעשיות בירה. היינקן מחזיקה למעלה מ-10% מנתח שוק הבירות בישראל, שהיקפו נאמד ב-130 מיליון דולר לשנה.

בקיץ 2019 היינקן השיקה בישראל את "היינקן 0.0": בירה ללא אלכוהול, שעל פי טענת החברה פותחה בתהליך האמור לשמר את טעמי הבירה המקוריים[1].

מותגים פופולרים

היינקן מייצרת 30 סוגים של בירות, בטעמים שונים ובדרגות ריכוז שונות של אלכוהול, בהן:

  • היינקן פילסנר - בירת לאגר מסוג פילסנר המבושלת בתסיסה תחתית. הבירה מכילה 5.0% אלכוהול בנפח ובעלת ארומה עשירה. היינקן טוענים שיצור הבירה לא השתנה מאז התחלת יצורה בשנת 1868. הבירה משווקת בהולנד בבקבוקים חומים ובשאר העולם בבקבוקים ירוקים.
  • היינקן פרמיום לייט - בירת פרמיום מסוג לאגר שמשווקת בארצות הברית. הבירה מופחתת קלוריות ודלת אלכוהול.
  • אמסטל - מבשלת בירה שנרכשה על ידי הייניקן ב-1968
  • מרפי'ס - בירות סטאוט בסגנון אירי.
  • ניוקאסל - בירת אייל חום.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא היינקן בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

36206663היינקן