שמרי בירה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

שמרי בירה המוגשים כתחליף פרמזן בבית קולנוע

שמרי בירהאנגלית: Brewers' Yeast או Nutritional Yeast) הם חומר גלם למאכל המיוצר משמר האפייה. המאכל נפוץ במיוחד בקרב צמחונים וטבעונים. הוא מכיל אחוז גבוה במיוחד של חלבונים (כ-50%), אינו מכיל שומנים, ומהווה מקור טוב לוויטמינים מקבוצה B ולמינרלים כגון ברזל.

שמרי הבירה הם שמרים לא פעילים. בתהליך הפקת שמרי הבירה מניחים לשמרים להתרבות על מצע קני סוכר ודבשה. לאחר מכן קוצרים את השמרים שהתרבו, שוטפים ומייבשים אותם. ניתן לרכוש אותם בחנויות טבע בצורת פתיתים או אבקה.

שמרי בירה משמשים לייצור תחליפי גבינה, להקרמה והסמכה של תבשילים ולתיבול. הם ניחנים בטעם חזק המזכיר גבינת פרמזן ומשמשים כתחליף צמחי נפוץ לפרמזן. לשמרי הבירה מרקם גרגרי בצורתם היבשה, אך הם מתמוססים במים ומקבלים מרקם קרמי.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא שמרי בירה בוויקישיתוף
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

30956178שמרי בירה