גבינה טבעונית

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
גבינות טבעוניות

גבינה טבעונית היא גבינה על בסיס צמחי שאינה מכילה רכיבים מהחי.

בדומה לחלב צמחי, גבינה טבעונית אינה מכילה לקטוז וכולסטרול, וניתן להכינה מסויה, קשיו, שקדים, שמרי בירה, שומשום, אורז, שמן קוקוס ועוד.[1][2]

הסיבות לצריכת גבינה טבעונית רבות, וביניהן: טבעונות, תזונה אגטריאנית (צמחונות ללא שימוש בחלב ומוצריו), סיבות בריאותיות, סיבות סביבתיות, סיבות דתיות, סיבות מוסריות, אלרגיה לחלב, רגישות ללקטוז, העדפת טעם ועוד.[3]

גבינה טבעונית, כמו גבינה מחלב חיות, ניתנת להכנה כגבינה רכה, חצי קשה וקשה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא גבינה טבעונית בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "12 Vegan Cheese Recipes That Will Change Your Life". ChooseVeg.com (באנגלית). נבדק ב-2017-10-08.
  2. ^ Vegan Cheese | Vegetarian Journal | Vegetarian Resource Group, www.vrg.org
  3. ^ "Reasons to Stop Eating Dairy - Plant-Powered Kitchen". Plant-Powered Kitchen (באנגלית אמריקאית). 2012-12-31. נבדק ב-2017-10-08.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.