במיה (תבשיל)
התבשיל במיה (בערבית: طبق البامية; באנגלית: Bamia) הוא מאכל מרכז אסיאתי מאפגניסטן. (זה שם התבשיל. הירק נקרא באנגלית okra שבעברית גם הוא מתורגם לבמיה).
מאפיינים
זהו תבשיל גם אלבני, ארמני, אשורי, אזרבייג'אני, איראני, כורדי, סומלי, סודאני טורקי וגם ישראלי. הנזיד שמכינים אותו באפגניסטן באמצעות טלה, הירק במיה ועגבניות כמרכיבים עיקריים.[1] מרכיבים נוספים בשימוש כוללים רוטב עגבניות, בצל, שום, כוסברה, שמן צמחי, הל, מלח בישול ופלפל שחור. המילה "במיה" עצמה פירושה כאמור "במיה" והיא מבחינה אטימולוגית מילה ערבית (بامية).[2]
תבשיל במיה צמחוני פופולרי מאוד בעונות הימנעות מאכילת בשר אצל הנוצרים, כגון לפני חג הפסחא ביוון ובקפריסין.
וריאציות אזוריות
בטורקיה, תבשיל הבמיה הוא תבשיל אנטולי בעל טעם חמוץ מתוק. מכינים אותו באמצעות הירק במיה, מיץ לימון, שמן זית, סוכר, מלח ופלפל. תבשיל הבמיה הטורקי מוגש לפעמים כחומר ניקוי לחך בין מנות האוכל בחגיגות טקסיות.
את תבשיל הבמיה מכינים גם בבוסניה הרצגובינה, בדרך כלל כחלק מארוחת חג. הבמיה הבוסנית מוכנה כתבשיל עגל. מבשלים אותו זמן רב עד שהבשר רך לחלוטין.
במצרים משתמשים בדרך כלל בגידים של כבש, שיכולים לעמוד בזמני בישול ארוכים. המאכל בשם תעליה, רוטב שום מצרי, משמש כמרכיב להוספת טעם לתבשיל הבמיה.
באיראן ובאפגניסטן, הבמיה מוגשת כנזיד (Khoresh) יחד עם אורז והוא מאכל פופולרי במחוזות הדרומיים.
יהודי בבל, שמו קובה סולת בתבשיל הבמיה שלהם.
ראו גם
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
הערות שוליים
37898362במיה (תבשיל)